Två anhållna misstänkta för grov våldtäkt

Publicerad

Två unga män har anhållits misstänkta för en grov våldtäkt i ett skogsområde i Barkarby.

På fredagskvällen larmade en kvinna i 45-årsåldern att hon hade blivit överfallen och gruppvåldtagen.

Efter händelsen ska två eller tre gärningsmän ha lämnat platsen på moped.

Det var vid 21-tiden i fredags den 14 juli som en kvinna anmälde att hon hade blivit gruppvåldtagen i ett skogsområde i Barkarby i Järfälla kommun nordväst om Stockholm.

Polisen påbörjade kort därefter jakten på två eller tre misstänkta gärningsmän i 15-20-årsåldern som uppgavs ha flytt brottsplatsen på en moped. På måndagen kunde man meddela att man gjort framsteg i utredningen.

– Jag kan bekräfta att det är två personer som nu är anhållna och skäligen misstänkta för grov våldtäkt, säger kammaråklagare Sanna Nesser, som leder förundersökningen.

Greps på söndagskvällen

De anhållna, två män, sitter alltså frihetsberövade på den lägre misstankegraden. Enligt åklagaren passar de båda in i det åldersspann som polisen inledningsvis uppgett.

Männen greps på söndagskvällen och anhölls under natten mot måndag.

Inledande uppgifter efter den anmälda våldtäkten talade om två eller tre gärningsmän. Om det fortfarande kan finnas ytterligare möjliga gärningsmän på fri fot, utöver de två anhållna, är inget som åklagaren vill gå närmare in på. I stället hänvisar hon till förundersökningssekretessen.

– Det är inget jag kan kommentera i nuläget, säger Sanna Nesser.

Kvinnan ska inte ha varit bekant med gärningsmännen sedan tidigare.

Uppgifter: Kvinnan fick lift

Enligt uppgifter som Aftonbladet tidigare har rapporterat ska kvinnan ha fått lift av tre män på en moped. Under färden körde mopeden omkull och männen ska ha dragit in kvinnan i ett buskage där våldtäkten skedde.

– Brottet begicks i ett skogsparti sydväst om Barkarby pendeltågsstation. Det går en parkväg eller motionsslinga genom området, sa Mikael Petterson vid polisen då.

Efter händelsen har polisen hittat den moped som misstänks ha använts i samband med våldtäkten, och den har tagits i beslag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag