Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två anhålla personer för Sätramordet är släppta

De två personer som suttit anhållna misstänkta för det senaste mordet i Sätra i sydöstra Stockholm frigavs under måndagseftermiddagen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

De två personerna som har suttit anhållna misstänkta för ett av mordet i Sätra har släppts.

Det rapporterar Mitti i.  

– Misstankarna är avskrivna för båda två, säger åklagaren Daniel Jonsson till tidningen. 

De två personer som suttit anhållna misstänkta för det senaste mordet i Sätra i sydöstra Stockholm frigavs under måndagseftermiddagen.

– Utredningen visar att de inte har med saken att göra, säger åklagaren Daniel Jonsson till Mitt i.

Åklagaren vill inte kommentera hur han har kommit fram till sin ståndpunkt. Han menar också att det är för tidigt att säga om det senaste mordet har med dubbelmordet att göra.

Över 80 förhör har hållits efter dödsskjutningen i Sätra. På söndagen knackade polisen dörr med förhoppningen att få fram mer information.

Två döda hittade i källarutrymme

Tre personer har dödats i Sätra de senaste dagarna.

I torsdags hittades två män döda i ett källarutrymme i Sätra. Polisen misstänker att de har mördats, men ingen misstänkt är ännu gripen.

Och därefter – under natten till lördagen – påträffades en man skjuten i en lägenhet i ett flerbostadshus, också det i Sätra. Mannen avled av sina skador och två personer anhölls misstänkta för mord, men har nu alltså släppts.

Polisen undersöker om det finns någon koppling mellan händelserna.

Kan kalla in extra resurser

Efter senaste dödsskjutning har polisen inlett en så kallad ”särskild händelse”. Det innebär att man kan kalla in extra resurser.

– Det gjorde jag så fort det hade inträffat. I det här fallet betyder det att vi tagit in resurser för trygghetsskapande åtgärder, och för det utrednings- och spaningsarbete som vi bedriver, säger kommenderingschefen Manne Jönsson till DN.