TV4-profilen häktad för våldtäkt – nekar till brott

TV4.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
TV4-profilen är anhållen.

En känd TV4-profil är misstänkt för våldtäkt och – nu har han häktats på sannolika skäl.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar – när beskedet kom såg TV4-profilen märkbart tagen ut.

– Han förnekar bestämt det brott han är misstänkt för, säger mannens advokat Björn Sandin.

Den misstänkte TV4-profilen har arbetat för flera medier och är känd från återkommande framträdanden i TV4:s program Nyhetsmorgon. Däremot är han inte en av TV4:s större profiler. Han har även medverkat hos ett annat stort svenskt mediehus.

Under fredagsmorgonen begärdes personen häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Vid 13.40 kom beskedet att han häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

När beskedet kom i tingsrätten såg TV4-profilen, som var iklädd Kriminalvårdens kläder och iförd handfängsel, märkbart tagen ut och hans blick flackade.

”Känner stor besvikelse”

– Min klient har beskrivit för tingsrätt och polis hur den här händelsen gick till. Den innefattar inte något av de brottsliga element som åklagare gjort gällande i sin brottsmisstanke. Han känner en stor besvikelse. Han var av uppfattningen att rätten skulle förstå hur den här situationen gick till och därför komma fram till att sannolika skäl för våldtäkt inte föreligger, säger mannens advokat Björn Sandin och fortsätter:

– Han förnekar bestämt att han gjort sig skyldigt till ett agerande som skulle vara likvärdigt med ett samlag. Det har inte förekommit. 

”Felaktigt anklagad”

Sandin kommer att träffa sin klient i häktet efter rättens besked.

– Det är för vilken person som helst en ansträngande miljö att befinna sig i och han mår av den anledningen dåligt. Att också bli felaktigt anklagad gör naturligtvis inte att han mår bättre.

Enligt försvarsadvokaten är utredningen i stort sett klar och ett åtalsbeslut inom en snar framtid är att vänta.

– Åklagare har inte ens begärt två veckor för att utreda ärendet. Så det mesta i utredningen är redan klart.    

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Bekanta sedan tidigare

TV4-profilen och den misstänkt utsatte personen ska känna varandra sedan tidigare. Enligt uppgifter till Expressen skedde den misstänkta våldtäkten i en arbetsrelaterad situation. Våldtäkten ska ha skett den 21 februari hemma hos brottsoffret i centrala Stockholm.

Åklagare menar som häktningsskäl att det finns risk att TV4-profilen förstör bevis eller försvårar utredningen och vill att rätten ålägger honom med restriktioner. Det står bland annat i häktningsframställan:

”Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.”

Mannen är ostraffad sedan tidigare. Målsäganden i fallet är över 18 år.

Mannen har förekommit återkommande i ett av TV4:s mest populära program.
Foto: Skärmdump / TV4

TV4: ”Kände inte till det”

TV4:s ledning säger att de inte kände till saken innan den omskrevs i media. 

 – Det här rör inte en medarbetare på TV4 utan en person som ibland har medverkat hos oss. Därför ger vi inga kommentarer, säger Lina Berggrén, presschef på TV4.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.