Tv-profil gripen av polis – misstänkt för olaga hot 

Publicerad

En känd företagare och tv-profil greps i helgen av polis.

Nu sitter mannen fortfarande anhållen på sannolika skäl misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd.

– Min klient har blivit hotad till livet på ett sätt som har skrämt honom och hans familj, säger målsägandebiträde Clea Sangborn. 

Via sin advokat nekar mannen till brott.

Mannen har haft en lång och lukrativ karriär som egenföretagare. På senare år har han också blivit ett känt ansikte för en bredare publik genom återkommande medverkan i tv.

I fredags anhölls han i sin frånvaro, misstänkt för olaga hot. Följande morgon greps han av polis.

Vid lunchtid på måndagen sitter han fortfarande frihetsberövad.

– Den misstänkte är fortsatt anhållen tills vidare. Utredning pågår, säger åklagare Anna Hankkio som är förundersökningsledare.

Misstänkt på sannolika skäl

Senast på tisdagsförmiddagen måste åklagaren fatta beslut om huruvida företagaren ska begäras häktad.

Brottsperioden sträcker sig från 6 april i år fram till och med 8 maj. Företagaren är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

En känd företagare och tv-profil greps i helgen av polis.På måndagen sitter mannen i 60-årsåldern fortfarande anhållen, på sannolika skäl misstänkt för olaga hot.

– Det rör sig om olaga hot där misstankarna rör sig över en period. Det är egentligen det enda jag kan säga i nuläget av hänsyn till utredningen, säger åklagare Hankkio.

Företagaren företräds av försvarsadvokat Ismo Salmi. I samtal med Expressen säger advokaten att det rör sig om en "infekterad affärstvist" samt att mannen nekar till brott.

Advokat: ”Han är förkrossad”

– Han mår inte bra, han är förkrossad över att en vanlig simpel affärstvist skulle urarta på det här sättet, säger Ismo Salmi.

Clea Sangborn företräder mannen som enligt misstankarna har blivit hotad. Hon ger en annan bild av vad som har hänt.

– Min klient har arbetat hos (företagaren). Han har inte fått lön för sitt arbete, säger Sangborn.

Detta ledde, enligt målsägandesidan, till en tvist.

– I samband med det här har min klient blivit hotad till livet på ett sätt som har skrämt honom och hans familj, inklusive bebisen de har, på ett mycket allvarligt vis. De är väldigt rädda och mår väldigt dåligt, säger Clea Sangborn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag