Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer hittades döda på en adress i Sala på onsdagskvällen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mannen ska på Facebook ha berättat om vad han gjort innan han tog sitt liv.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Tre personer har anträffats döda på en adress i Sala.
En idrottsman i Sala kommun har skjutit ihjäl sina två barn för att därefter ta sitt eget liv, enligt uppgift till Expressen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
1 / 7

SALA. En man har skjutit ihjäl sina två barn för att därefter ta sitt eget liv i Sala kommun, enligt polisen.

Mannen – en idrottsman – har på Facebook berättat om vad han gjort innan han tog sitt liv.

Polisen bekräftar att de tagit del av filmen.

På onsdagskvällen klockan 21.24 fick polisen in ett samtal om att en allvarlig händelse inträffat på en adress i Sala kommun. 

När polisen kom till platsen anträffade man tre döda personer: En man i 50-årsåldern och två barn.

– I samtliga fall har det använts ett skjutvapen och man har anträffat vapen på platsen, säger Johan Thalberg, presstalesperson för polisen i Västmanland

Enligt Expressens uppgifter är det en idrottsman i Sala kommun som har skjutit sina två barn, för att sedan ta sitt eget liv.

Idrottsmannen var på uppgång inom sin sport i början av 2000-talet och tävlade då tidvis på högsta nivå. Han har de senare åren fört en mer undanskymd tillvaro, men var fortfarande aktiv.

De senare åren har mannen fört en mer undanskymd tillvaro, men var fortfarande aktiv inom sin sport.

Uppgifter: Sänt live på Facebook innan han tog sitt liv

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Både den tekniska undersökningen och poliserna först på plats ger en bild av att den här mannen tagit sitt eget liv. Och det är inget annat som talar emot det. Brottsrubriceringen är två fall av mord på barnen, säger Johan Thalberg.

Idrottsmannen sände live på Facebook innan han tog sitt liv. Polisen bekräftar att de säkrat material från livesändningen.

"Polisen har säkrat material från livesändningen på Facebook och behöver i nuläget inte någon ytterligare information från människor som kan ha sett materialet", skriver polisen via sin hemsida.

I sändningen sa mannen, enligt Expressens uppgifter, att han skjutit sina ”grabbar” och att han inte vet om Facebook kommer att stoppa sändningen.

Han säger också att han ska ta sitt eget liv och har förberett detta.

I videon säger idrottsmannen att han tänkt på det länge och betalat räkningar, enligt Expressens uppgifter. Filmen startades kring klockan 21 på kvällen och ska ha legat uppe i över tio timmar.

Polisen: ”Bra bild av händelseförloppet”

Enligt Expressens fotograf på platsen är minst fyra poliser och flera tekniker på plats och arbetar. Teknikerna arbetar på ovanvåningen och tar bilder.

– Utifrån det man sett på platsen, den tekniska undersökning och även andra uppgifter så har polisen en bra bild av händelseförloppet, säger Johan Thalberg.

Polisen larmades om händelsen från flera personer under onsdagskvällen.

Minst fyra poliser och flera tekniker arbetade på platsen under natten.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

– När polisen kommer till platsen så är det en man i 50-årsåldern och två barn som hittas avlidna, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg till TT.

– Larmen gällde att det var en man som hotade att skjuta ihjäl sig själv och sina två barn. Det har förekommit uppgifter att mannen vid tiden för gärningarna sänt live på ett socialt medium. Det är en av sakerna som vi jobbar vidare med och säkerställer information om.

Mår du dåligt? Det finns hjälp att få

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. 

Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se. Vuxentelefon: 077-150 50 50.

Hjälplinjen: 0771-220060.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: mind.se.

Självmordslinjen: 901 01.

Chatt: mind.se.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu. 

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.