Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunnen man hittad död – tre häktade för mord

På tisdagen hölls häktningsförhandlingarna i Södertörns tingsrätt.Foto: OLLE SPORRONG

Polisen fick uppgifter om att mannen hade utsatts för brott – och försökte under flera veckor komma i kontakt med honom.

Nu har han hittats död.

Tre personer har häktats misstänkta för mord och medhjälp till mord.

För några veckor sedan nåddes polisen av uppgifter om att en utpekad man hade blivit utsatt för brott. Förgäves försökte polisen nå honom för att kontrollera uppgifterna.

Nu står det klart att mannen i fråga sannolikt har hittats död.

– Det pågår en mordutredning och vi är i inledningsskedet av den. Man har hittat kvarlevor efter en person. Det är inte bekräftat, men vi tror att vi vet vem den avlidne är, säger kammaråklagare Hanna Cardell.

Enligt åklagare Hanna Cardell gjordes fynden "relativt nyligen", men i övrigt är hon fåordig.

Domstolsdokument visar att polis och åklagare jobbar efter teorin att mannen har blivit mördad – och att han dog redan den 25 eller 26 oktober på en adress i Högdalen i södra Stockholm. Var kvarlevorna senare har anträffats vill åklagaren inte kommentera.

På tisdagen häktades tre män misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet. Samtliga tre är häktade på den högre misstankegraden "sannolika skäl".

Medger brott mot griftefriden

En man i 40-årsåldern är häktad misstänkt för mord, övergrepp i rättssak och misshandel i samband med händelsen i oktober. Han sitter även häktad misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott som uppstod i samband med gripandet i fredags.

– Min klient förnekar brott. Jag kan inte uttala mig mer än så, säger försvarsadvokat Marcus Lodin, som företräder mannen.

De andra två häktade männen – en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern – misstänks för medhjälp till mord. Under häktningsförhandlingen nekade de båda till den rubriceringen, men den yngre av dem medgav att det förelåg sannolika skäl för brott mot griftefriden.

Expressen har varit i kontakt med de två misstänkta medhjälparnas respektive försvarsadvokater som båda avböjer att lämna någon kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.