Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tovas mördare stoppas från att brevväxla med kvinnor

Billy Fagerström är dömd till livstids fängelse för mordet på Tova Moberg. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Han är dömd för mord på sin ex-flickvän Tova Moberg.

Nu klagar Billy Fagerström, 23, på att han inte får ta emot brev från kvinnliga vänner i fängelset.

"Har fått mina mänskliga rättigheter kränkt i och med att jag blivit förbjuden att brevväxla med kvinnliga bekanta", skriver han i en anmälan till JO.

Det har gått ett och ett halvt år sedan 19-åriga Tova Moberg hittades mördad i anslutning till sin ex-pojkvän Billy Fagerströms gård, några kilometer från hemmet i Njutånger i Hälsingland.

Han avtjänar nu ett livstidsstraff för mord på Kumlaanstalten, men Billy Fagerström anser att hans rättigheter kränks i fängelset, vilket nyhetsbyrån Siren uppmärksammat. 

Anledningen är att han nyligen inte fått ta emot brev från kvinnliga vänner då anstaltsledningen bedömt brevväxlingen som "olämplig" på grund av att han är dömd för relationsbrott skriver Billy Fagerström i en anmälan till justitieombudsmannen.

"Så mina inkommande brev från kvinnliga bekanta blir stoppade trots att dem ej har något olagligt innehåll. Detta skedde helt oprovocerat i dag." skriver Fagerström i en anmälan som gjordes i tisdags.

 

Fagerström nekar till brott

Han förklarar att han sköter sig "prickfritt" i fängelset och att det inte finns fog för brevstoppet:

"Jag har letat och det står ingenstans att man ej får ha kontakt via brev med vänner. Förutsatt att man ej språkat om sådant som kan påverka negativt och så vidare. Vilket jag och mina vänner ej har gjort."

Billy Fagerström dömdes i maj i år för mord av Hovrätten för Nedre Norrland. Han överklagade domen till Högsta domstolen och krävde att bli frikänd eftersom han nekar till all inblandning i mordet.

En månad senare nekade HD honom prövningstillstånd med motiveringen att ”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd.”

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!