Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tovas expojkvän om missbruket – ville sluta

Foto: / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Tova Mobergs mordmisstänkte expojkvän har riskabla alkoholvanor och drogproblem, enligt en utredning.

Själv säger exet att han hade planerat att sluta använda narkotika.

I stället misstänks han ha mördat Tova med ett tillhygge - och efter ytterligare beslag har misstankarna mot mannen bara stärkts.

I fredags skulle Tova Moberg ha tagit studenter. Tillsammans med sin kusin Johan Moberg skulle hon ha haft en gemensam studentmottagning.

Istället fick han bära hennes studentplakat åt henne.

Det har gått ungefär en månad sedan Tova mördades. Hennes 22-årige expojkvän sitter häktad misstänkt för mordet. Åklagaren misstänker att han mördat henne med ett tillhygge och sedan dumpat Tovas kropp i sjön i anslutning till gården där han bodde. Och sedan utredningen startat har bara misstankarna stärkts mot mannen, enligt åklagaren Christer Sammens.

– Det har gjorts beslag av vissa saker som har betydelse, sa Christer Sammens tidigare i veckan.

Det har gått ungefär en månad sedan Tova Moberg mördades. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Tovas expojkvän hade drogproblem

Under tiden i häktet har man bland annat gjorts ett frivårdsyttrande gällande den mordmisstänkte 22-åringen. Där framkommer det att expojkvännen hade drogrelaterade problem. Efter att han slutat gymnasiet så har cannabis varit hans huvuddrog, berättar han i personutredningen. Men han har också testat andra droger.

Missbruket har fört med sig flera konsekvenser, berättar han.

Han har bland annat dömts för narkotikabrott vid flera tillfällen. Som en gång när han stoppades på väg till trafikskolan för att ta taxilegitimation.

Det blev aldrig någon taxilegitimation för 22-åringen, som innan han häktades misstänkt för mord var arbetslös, enligt vad som uppges i personutredningen.

Men det var inte bara med narkotika som 22-åringen ska ha haft problem, utan också med alkohol. Enligt personutredningen uppvisade han riskabla alkoholvanor.

Enligt en personutredning hade den mordmisstänkte 22-åringen problem med alkohol och droger. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ville få bättre hälsa

Expojkvännen berättar i personutredningen att han fattat beslut om att han vill sluta använda narkotika och att han från årsskiftet börjat använda mindre narkotika än tidigare, bland annat för att han velat få tillbaka sitt körkort och för att få en bättre hälsa.

Under tiden i häktet har det också gjorts en paragraf 7-utredning, alltså en liten sinnesundersökning, på 22-åringen. Där noterade läkaren att 22-åringens framtoning var "förvånansvärt bekymmerfri". Själv berättar mannen att hans nattsömn varit anmärkningsvärt god under tiden i häktet. Läkaren föreslog också att 22-åringen ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning längre fram.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!