Billy Fagerström dömdes till livstids fängelse av Hudiksvalls tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHLBilly Fagerström dömdes till livstids fängelse av Hudiksvalls tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Billy Fagerström dömdes till livstids fängelse av Hudiksvalls tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Tova Moberg mördades i maj förra året. Foto: PrivatTova Moberg mördades i maj förra året. Foto: Privat
Tova Moberg mördades i maj förra året. Foto: Privat
Fagerström yrkar i sin överklagan på att antingen frias eller få straffet sänkt. Foto: ALEX LJUNGDAHLFagerström yrkar i sin överklagan på att antingen frias eller få straffet sänkt. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Fagerström yrkar i sin överklagan på att antingen frias eller få straffet sänkt.  Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tova Mobergs mördare överklagar livstidsdomen

Publicerad

Tova Mobergs mördare Billy Fagerström, 23, vägrar acceptera sin livstidsdom.

Tillsammans med sin nya toppadvokat Thomas Olsson överklagar han:

"Billy Fagerström förnekar gärningarna och menar att åklagaren inte mot hans förnekande har förmått styrka åtalet."

Efter att ha plågat Tova i flera år slog han ihjäl henne med hammare, band kroppen vid en skottkärra och sänkte den i vattnet.

Så gick det till när expojkvännen Billy Fagerström mördade Tova Moberg, enligt Hudiksvalls tingsrätt.

För tre veckor sedan dömdes han till livstids fängelse för mord och flera fall av misshandel, olaga tvång och olaga hot. 

 

LÄS MER: Tovas mammas tårar i rätten: "Ropar på Tova" 

 

Billy Fagerström överklagar livstid

Nu överklagar han domen och yrkar på att antingen frias eller alternativt få lägre straff, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

 

LÄS MER: Mordet på Tova: Från tonårskärlek till kaos, makt och mord

 

Billy Fagerström har hela tiden nekat till brott. I överklagandet, som mördaren tagit fram i samarbete med sin nya advokat Thomas Olsson, står:

”Billy Fagerström förnekar gärningarna och menar att åklagaren inte mot hans frönekande har förmått att styrka åtalet”.

Ville byta advokat

En vecka efter domen skickade Billy Fagerström ett klagobrev till tingsrätten inifrån cellen där han krävde att få en ny advokat.

”Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse. Jag och min advokat har inte haft samma åsikter om upplägget av mitt försvar”,  uppgav han i det handskrivna brevet och fortsatte:

”Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre. Vidare har han underlåtit att undersöka viktiga detaljer och lyft fram bevis som talar till min fördel”.

 

LÄS MER: Tovas ex-pojkvän pekar ut detalj som ska fria honom 

 

Billy Fagerström bad om att få byta advokat till Tomas Olsson, som accepterade erbjudandet. 

– Det är inte ovanligt att en klient vill byta advokat efter en sån här dom, sa hans tidigare advokat Bo Karlsson då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag