Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåring flydde skolgården – plågades blodig av fyra män

Tonåringen togs till en skolgård där misshandeln fortsatte genom att en man kallad ”psykopaten” skar honom med kniv i hälsenan.Foto: Polisen
Våldsmännen kidnappade tonåringen – sen sköts han i benet, knivhöggs i överkroppen och skars i hälsenan. Här är bilen han fördes bort i.Foto: Polisen

Våldsmännen kidnappade tonåringen – sen sköts han i benet, knivhöggs i överkroppen och skars i hälsenan.

Männen körde runt med 18-åringen i bagaget och plågade honom på en skolgård.

Sen tvingade de honom att ringa sin mamma och be henne lämna över en Gucciväska och två dyra klockor.

Nu döms de fyra gärningsmännen till fängelse.

Vid 23-tiden den 18 november förra året knackade det på rutan hemma hos ett par i Ektorp i Nacka. Utanför stod en tonåring som ”hade blod överallt”, berättar ett vittne i polisförhör. 18-åringen släpptes in och paret larmade 112.

”I samtal med larmoperatören framkom att killen hade blivit körd i bakluckan på en bil, skjuten, knivhuggen och dumpad någonstans. Han sa också något om en sten i huvudet. Killen var märkbart chockad”, står i utredningen.

Snart klarnade bilden av vad som hänt. Tonåringen blev enligt polisutredningen uppringd av en man han träffat kort två dagar tidigare. Mannen sa att han hade ”ett jobb” åt 18-åringen och de skulle träffas – då började mardrömmen.

Tonåringen blev skjuten i benet

18-åringen blev upplockad av mannen som kom i bil tillsammans med flera andra. Enligt tonåringen tog männen droger, och en av dem ska ha tagit upp ett vapen och riktat det mot 18-åringens tinning.

– Han sa: ”Du ska ge mig cash, tror du jag driver med dig. Jag ska ha din Rolex”, har 18-åringen sagt i förhör om vad som hände.

Sen eskalerade det och tonåringen blev skjuten.

– Han sköt mig först en gång i benet. Efter 7-8 sekunder sköt han 4-5 skott i snabb takt. Jag kände mig maxad och sa ”sköt du mig?”.

18-åringen blev upplockad av mannen som kom i bil tillsammans med flera andra. Enligt tonåringen tog männen droger, och en av dem ska ha tagit upp ett vapen och riktat det mot 18-åringens tinning.Foto: Polisen

 

K-pisten som tonåringen blev skjuten med.Foto: Polisen

”Han var helt galen och psyko”

Sen lades 18-åringen i bagageutrymmet på bilen. En stund senare släpps han av vid en idrottsplats på en skolgård där han skulle ”vänta” med en man som kallas ”psykopaten”. Den mannen började sen skära i offret med en kniv.

– Han började såga och skära mig i vänstra hälsenan. Han var helt galen och psyko och jag blev verkligen rädd. Han skar men sa att kniven var för slö, säger tonåringen i förhör.

Sen plockade ”psykopaten”, en 32-åring, upp en sten och kastade den mot 18-åringen.

Tonåringen togs till en skolgård där misshandeln fortsatte genom att en man kallad ”psykopaten” skar honom med kniv i hälsenan.Foto: Polisen
Sen plockade ”psykopaten”, en 32-åring, upp en sten och kastade den mot 18-åringen.Foto: Polisen

Mannen hotade tonåringens mamma

Senare på kvällen fick männen 18-åringen att ringa sin mamma och be henne att hämta hans klockor och hans Gucciväska. Tonåringen tryckte på att mamman skulle ta med äkthetsintyget på en av klockorna, en Rolex.

Mamman plockade på sig grejerna, värda över 100 000 kronor, och överlämnade dem till en man utanför huset. Samtidigt hade hon en annan man i telefon, som hotade henne:

– Om vi ser någon polis i närheten så är det kört, fattar du det, ska mannen ha sagt enligt mamman.

På något sätt lyckades tonåringen fly i samband med överlämningen, och han tog sig till huset i Ektorp där polisen larmades.

Foto: Polisen
Foto: Polisen

”Synnerlig hänsynslöshet”

Fyra män åtalades för en rad brott: Grov misshandel, mordförsök, människorov, övergrepp i rättssak, grovt vapenbrott och grov utpressning. Nu har dom fallit i Nacka tingsrätt. Alla fyra män döms till fängelse.

”Misshandeln bör bedömas som synnerligen grov då gärningsmännen visat synnerlig hänsynslöshet och då stor risk förelegat för allvarligare skada”, skriver Nacka tingsrätt i domen.

Här, i ett skogsparti, hittades ett blodigt baksäte från kidnappningsbilen.Foto: Polisen

Här är de fyra dömda våldsmännen

28-åringen: Döms till sju års fängelse för grov misshandel, människorov, grov utpressning, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. Han nekar helt till brott och påstår att han ”överhuvudtaget inte” befunnit sig på någon av platserna.

”Blodspåren från målsäganden som påträffats på hans byxor kommer från ett skojbråk som ägde rum två dagar tidigare”, hävdar han enligt rättsdokument.

28-åringen döms till sju års fängelse för grov misshandel, människorov, grov utpressning, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. Han nekar helt till brott och påstår att han ”överhuvudtaget inte” befunnit sig på någon av platserna.Foto: Polisen

34-åringen: Döms till fyra år och sex månaders fängelse för grov misshandel och människorov. Han har nekat helt till brott och påstår att han ”saknar minnen” av kvällen eftersom han var ”starkt påverkad av alkohol och narkotika”.

34-åringen döms till fyra år och sex månaders fängelse för grov misshandel och människorov. Han har nekat helt till brott och påstår att han ”saknar minnen” av kvällen eftersom han var ”starkt påverkad av alkohol och narkotika”.Foto: Polisen

32-åringen: Döms till sex års fängelse för grov misshandel, människorov, grov utpressning och övergrepp i rättssak. Han har erkänt grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.

”Han stack NN med kniv fyra eller fem gånger så som åklagaren har påstått. Han har dock inte kastat/slagit en sten mot NN:s huvud utan råkat tappa stenen i tumultet. Han har endast velat få ut Rolexklockan och har inte haft uppsåt att döda”, står i domen från Nacka tingsrätt.

32-åringen döms till sex års fängelse för grov misshandel, människorov, grov utpressning och övergrepp i rättssak. Han har erkänt grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.Foto: Polisen

19-åringen: Döms till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel och människorov. Han har helt nekat till brott. Han påstår att han inte hade någon aning om vad som skulle hända när han ”sa ja till att skjutsa andra personer”. Han menar att han lämnade platsen direkt efter att han förstod att offret hade skjutits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.