Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonåring dog på fest i Täby – man gripen för mord

Polisen är på plats vid misstänkta mordet i Täby.
Foto: Emma Hammarfeldt

I lördags höggs en 19-årig man ihjäl på en fest i Täby utanför Stockholm.

Nu har en man gripits misstänkt för mordet.

– Den här personen greps i morse i Stockholmsområdet, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som polisen ryckte ut till en fest på en adress i Täby norr om Stockholm efter larm om att en man blivit huggen med "ett knivliknande föremål".

På plats fann man en svårt skadad 19-årig man som blivit huggen i ryggen. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Nu har polisen gjort ett genombrott i fallet. På torsdagsmorgonen greps en man misstänkt för mord, vilket Aftonbladet först rapporterade.

Greps i Stockholmsområdet

– Det är en person gripen misstänkt för mord. Den här personen greps i morse i Stockholmsområdet, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen skedde mordet i ett radhusområde i en bostad som hyrts ut via uthyrningstjänsten Airbnb. Två kvinnor i 20-årsåldern, hemmahörande i en mellanstor stad i Sverige, var de som hade hyrt lägenheten.

Den mördade mannen var inledningsvis oidentifierad. Först dagen efter identifierades han som en 19-årig man hemmahörande i södra Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.