Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Therese höll sin adress hemlig – fruktade gäng

En man i 30-årsåldern är anhållen i sin frånvaro efter att en hittills oidentifierad kropp hittats i försvunna Therese Palmkvists hus. Foto: Polisen
Thereses hus där en kropp har hittats. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike / FOTO-MIKE
Therese Palmkvist. Foto: Privat

Therese Palmkvist tros ha hittats död i sitt hem. En nära vän hade varnat henne för den man som nu jagas som mordmisstänkt.

Vännen berättar nu att Therese själv var så rädd för mannens kriminella kontakter att hon höll sin adress hemlig.

– Det fanns en hotbild, säger nära vännen.

Samtidigt har en bil registrerad på den misstänkte gärningsmannen beslagtagits i Hedemora – med en yxa i bagaget, enligt uppgifter till Expressen.

I måndags hittades en kropp gömd i försvunna Therese Palmkvists hus. Polisen misstänker att kroppen tillhör Therese – och riktar misstankarna mot en manlig bekant till henne.

Han är i 30-årsåldern och tidigare dömd för att hotat poliser med yxa. Så sent som för ett år sedan stod han åtalad för att ha slagit sin exflickvän. Också den gången misstänktes han ha använt yxa.

Mannen frikändes från misshandelsmisstankarna. Exflickvännen berättar för Aftonbladet att hon inte vågade peka ut honom för polisen – men säger nu att det var han som slog henne.

Expressen har talat med bekanta till yxmannen och Therese Palmkvist. Mannen i 30-årsåldern är dömd för en rad olika brott och har enligt Expressens uppgifter haft kontakt med ett kriminellt gäng.

Skjutsade gängman: "Obehagligt"

En nära vän har berättat att han varnade Therese för mannen.

– Jag sa till henne att det där skulle sluta i ett helvete.

Yxmannen försörjde sig "genom kriminalitet", säger en person som känner honom. Enligt Expressens uppgifter hade mannen kontakter med ett kriminellt gäng – som Therese fruktade till den grad att hon försökte hålla sin adress hemlig.

Therese Palmkvist. Foto: Privat

Vid ett tillfälle tvingades Therese, enligt en nära vän, skjutsa en av gängmedlemmarna.

– Hon upplevde det som väldigt obehagligt, säger vännen.

Vännens första tanke när han fick höra att Therese var försvunnen var att hon blivit bortrövad av det kriminella gänget.

Men nu är det alltså yxmannen själv som jagas som mordmisstänkt.

Bilarna nyckelspår i jakten

Polisen har i detalj kartlagt hans liv genom inre spaning.

Mannen sysslade med bilaffärer. På den vägen ska han också ha kommit i kontakt med det kriminella gänget. Han har nio bilar registrerade på sig, samtliga avställda. En av bilarna ställdes dock av nyligen, då han inte betalat skatt för den. Under onsdagen beslagtog polisen en av bilarna på en adress i Hedemora – med en yxa i bagaget, erfar Expressen.

Stefan Dangart, presstalesperson vid polisen i Dalarna, säger att bilen är en av de första uppgifterna polisen tittat på.

– Vi har kartlagt den här mannen utifrån platser han kan tänkas vara på, och saker han disponerar, och det är klart att vi bearbetar den informationen aktivt när vi söker, säger Stefan Dangart, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

Jakten efter yxmannen

Polisen har också kontrollerat fastighetsinnehav och adresser där han brukar uppehålla sig, och hans vänkrets.

Ändå har han lyckats hålla sig undan.

– Det här har pågått ett tag och vi har sökt på platser där vi tror att han kan befinna sig utifrån hans adresser, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

– Om han har fått klart för sig att vi vill få tag på honom, och det vet han väl sannolikt, så håller han sig säkert undan.

Polisen har fortfarande inte fått svar från obduktionen av kroppen som hittades i Therese Palmkvists hus. Svar väntas under torsdagen.

– Vi utgår från att det är den försvunna Therese som vi har hittat. Men vi måste avvakta rättsmedicinsk obduktion innan vi kan vara säkra på identiteten, säger Stefan Dangardt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!