"Lady" döms till fängelse – drev bordell i Stockholm

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kondomer hittades gömda under en handduk i rummet, pilarna visar var polishunden markerade för sperma.
Foto: Polisen
I dag faller domen.
Foto: Polisen

För sexpengarna köpte hon lyxväskor och fina klockor.

Nu döms thaimassagesalongens "lady" – bordellmamma – till fängelse i ett år för koppleri och bokföringsbrott. Enligt domen har hon "möjliggjort minst 2 700 tillfälliga sexuella förbindelser."

En av bordellens stamkunder döms till dagsböter.

Det var i vintras som polisen fick upp ögonen för thaimassagesalongen i Stockholm. Detta efter att bland annat personal från Skatteverket hade besökt salongen och under sina provköp blivit erbjudna att köpa sex. Under utredningens gång har flera poliser besökt massagesalongen – de flesta fick erbjudanden utöver massage.

En av polisernas rapport lyder så här enligt förundersökningen:

"Ca 20 min in i massagen, jag ligger då fortfarande på mage med kalsongerna på, nyper hon mig lätt i pungen utanpå kalsongerna. Detta upprepas två ggr samtidigt som hon frågar "vill du ha massage här."

Polisen säger sig ha blivit erbjuden oralsex för 1 000 kronor eller samlag för 2 000 kronor.

I januari slog polisen så till mot massagesalongen. Hundar markerade spår av sperma i flera av massagerummen såväl som i tvättkorgen och tvättmaskinen, där det låg handdukar.


LÄS OCKSÅ: "Ladyns" lyxväskor och klockor för pengarna 

"Ladyn tar pengarna"

Hemma hos den misstänkta bordellmamman – av kvinnorna på salongen kallad "lady" – beslagtog polis väskor, klockor och smycken för tusentals kronor.

"Det framstår som klart mer sannolikt att de utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet", står i åtalet.

Kvinnorna på salongen har under polisens besök uppgivit att de inte får betalt för något annat än sexförsäljning: "Ladyn tar pengarna, jag får bara behålla extra", ska en av kvinnorna ha sagt.

– Hennes inställning är att hon inte har känt till att det har pågått den här typen av verksamhet i hennes salong, säger kvinnans advokat Frida Wallin.

Kvinnan i 40-årsåldern har suttit häktad sedan januari och nu döms hon alltså till ett års fängelse. Åklagaren yrkade på grovt koppleribrott. Men tingsrätten anser det inte styrkt att "ladyn" utnyttjat kvinnorna på salongen ekonomiskt:

Advokaten: Rimlig nivå

"Annat har inte visats än att de hade sin grundförsörjning genom sina män/pojkvänner och att de arbetade på salongen för att tjäna extra pengar, som de fick behålla själva, för att spendera själva. Målsägandena kan därmed inte anses ha befunnit sig i någon utsatt ställning", resonerar tingsrätten och dömer för koppleribrott av normalgraden.

Hon döms också för bokföringsbrott och straffet blir fängelse i ett år.

– Vi hade hoppats på ett frikännande helt och hållet men utifrån förutsättningarna är vi tämligen nöjda med tingsrättens dom. De kom fram till att det skulle rubriceras som koppleri av normalgraden och satte straffet på en rimlig nivå, säger Frida Wallin.

Samtidigt döms en man för att vid sju tillfällen ha köpt sexuella tjänster på salongen. Hans straff blir dagsböter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.