Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tess sista tid med sin misstänkte mördare

Tess Karlsson.

Företagaren som misstänks ha mördat Tess Karlsson, 44, var bekant med henne.

Under den sista kvällen hon sågs i livet var hon på krogen – och åkte sedan hem till hans bostad.

Efter det anmäldes hon försvunnen – och han åkte på långresa utomlands.

Therése "Tess" Karlsson, 44, sågs senast i livet den 18 augusti. Hon anmäldes försvunnen och Missing people arrangerade – utan framgång – flera skallgångskedjor som sökte igenom områden i närheten av hennes bostad.

Fem veckor efter försvinnandet tog polisen emot ett larm. En privatperson hade då hittat Tess döda kropp i ett ödsligt skogsparti nära Arlanda flygplats.

– Av att bedöma skicket så hade den legat en längre tid, sa personen som larmade efteråt till sajten Märsta.nu.

Efter fyndet vände polisen fokus mot Tess bekantskapskrets.

Var på krogen Nancys i Järfälla

En person i kretsen – en man i 50-årsåldern – gjorde efter Tess försvinnande en utlandsresa tillsammans med en anhörig, visar inlägg på sociala medier. När han var tillbaka i Sverige kallades han av polisen för att förhöras upplysningsvis om hennes försvinnande.

Under utfrågningen lämnade mannen anmärkningsvärda uppgifter för polisens utredare:

Han var tillsammans med Tess under den kväll som hon senast sågs i livet. Hon var hemma i hans bostad i Stockholmsområdet under kvällen. Dessförinnan hade hon varit på krogen Nancys i Järfälla, där Tess var stamgäst.

Men att mannen skulle vara inblandad i hennes död nekade han till, framgår av en skrivelse som hans advokat lämnat in till domstolen:

"Hon lämnade efter en tid hans bostad och vad som har hänt därefter har han ingen kännedom om".

Efter förhöret fattade åklagaren beslut om att anhålla mannen som skäligen misstänkt för mordet på Tess. När han förhördes på nytt – denna gång som misstänkt gärningsman – vägrade han svara på polisens frågor.

Åklagarens hypotes: Kroppen flyttades 

Inledningsvis häktades han på den lägre misstankegraden. Sedan dess har misstankarna stärkts och i torsdags häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsbeslutet har överklagats till hovrätten.

– Jag delar inte tingsrättens bedömning att misstankarna har stärkts. Jag tycker att den utgörning som åklagaren presenterade vid häktningsförhandlingen inte på något sätt når upp till "sannolika skäl", säger mannens försvarsadvokat Matilda Bergström.

Åklagarens hypotes är att Tess mördats på "okänd plats i Storstockholmsområdet" och att kroppen sedan flyttats till skogsområdet där den senare hittades. Under häktningsförhandlingen begärdes företagaren även häktad för brott mot griftefriden "på olika platser, bl.a. inom Sigtuna kommun" men tingsrätten valde att endast häkta honom för mord.

Systern: Jag känner ett svagt hopp

Åklagaren ville även häkta honom som misstänkt för brott mot griftefriden men där ansåg tingsrätten att bevisningen inte räckte till.

Efter försvinnandet har vänner till Tess berättat att hon var en människa som var full av energi. Hon var lycklig över att hon hade blivit antagen till sjuksköterskeutbildningen. Hon gillade sång och musik och deltog ofta på scen när det var karaokekvällar på restauranger och uteställen i området där hon bodde.

Den som först efterlyste Tess var hennes syster Pernilla Karlsson. Efter att den nu häktade företagaren hade anhållits sa hon att hon var "försiktigt positiv".

– Jag känner ett svagt hopp. Jag vill ju att det här ska klaras upp och att den som har gjort det här åker fast så att min syster får någon slags upprättelse.