Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Teorin: Rånare åt upp bytet efter Amandas hjälteinsats

Amanda Samuelsson tvekade inte att ta upp jakten på rånaren. Foto: Brottscentralen
Efter att rånaren slagit till mot en ensam kvinna vid en bankomat jagades han ner av Amanda och tre killar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: ANN JONASSSON

När Amanda Samuelsson upptäckte att en ensam kvinna rånades vid en bankomat tog hon omedelbart upp jakten på gärningsmannen.

– Jag bara reagerade och jag hoppas att någon skulle gjort samma sak för mig, säger Amanda om hjälteinsatsen.

Tidigt i söndags morse var 25-åriga Sundsvallsbon Amanda Samuelsson på väg till affären då hon plötsligt fick se hur en ensam kvinna rånades vid en bankomat av en gärningsman.

– Kvinnan skriker så jag förstår väldigt snabbt att här är det något som inte stämmer. Jag reagerade direkt och började springa efter mannen, berättar Amanda.

Kvartetten lyckades omringa rånaren

Amanda förstod att hon omöjligt skulle hinna ikapp rånaren ensam och började skrika åt alla förbipasserande hon såg på de relativt folktomma gatorna.

– Till sist hade jag fått ihop tre killar som sprang tillsammans med mig. Vi lyckades omringa rånaren och till slut gav han upp.

Först efteråt upptäckte kvartetten att mannen var beväpnad.

– Han satte sig ner på marken och tog fram en kniv, säger Amanda.

Teorin: Gärningsmannen åt upp bevis

Förutom kniven hade rånaren också bytet, en 500-kronorssedel i handen vid konfrontationen – en sedel som plötsligt försvann. 

Amanda såg tydligt hur mannen tuggade på någonting. Troligtvis hade gärningsmannen försökt äta upp bevismaterialet.

Amandas uppmaning: Hjälp andra i nöd

Hon skulle inte tveka inför att göra samma sak igen och hoppas att hennes engagemang uppmärksammas av andra och gör att de också vågar hjälpa någon som hamnat i nöd.

– Jag hade hoppats på att någon skulle våga ingripa ifall jag varit den rånade kvinnan. Inte bara stått och sett på, säger Amanda.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!