Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT inleder intern utredning

SVT startar en internutrednin efter Expressens avslöjande. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN
SVT-chefen har stämt träff med "14-åriga Linnea" vars oskuld han vill köpa. Men det är Brottscentralens programledare Lisah Silfwer som dyker upp. Foto: Erik Gustafson

Efter Brottscentralens avslöjande att en SVT-chef försökt köpa sex av en 15-årig flicka: SVT startar en internutredning.

– Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, säger Sabina Rasiwala, SVT:s HR- och kommunikationsdirektör, till SVT Nyheter.

På en "sugar dating"-sajt har SVT-chefen erbjudit 14-åriga Linnea 9 000 kronor för att köpa hennes oskuld. Mannen konfronterades av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer, som egentligen låg bakom chattkonversationerna. Han hävdar då att det inte varit en fråga om att köpa sex, utan han chattar med de unga flickorna – för att rädda dem. 

Sugardaters.se är en sajt för så kallad "sugar dating." Konceptet går ut på att vuxna män med pengar träffar kvinnor de kan "skämma bort". Men såväl polisen som flera kvinnor som Expressen talat med vittnar om att det i själva verket rör sig om sexhandel.

 

SVT-chefen har i en chatt sagt att han är villig att betala 9 000 kronor för Linneas oskuld. När han konfronteras av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer säger han att han ville "rädda" Linnea. Foto: Erik Gustafson

 

LÄS OCKSÅ: SVT-chefens förklaring: Skulle hjälpa 

 

SVT inleder utredning

Nu har SVT inrett en internutredning för att ta reda på vad som hänt, skriver SVT Nyheter.

– Vi har inlett en intern utredning som leds av mig. Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT, till SVT Nyheter, och fortsätter:

– Vi är måna om att inte gå händelserna i förväg utan hanterar ärendet varsamt.

På frågan om SVT vet vilken chef det handlar om svarar Rasiwala:

– Jag kan inte säga mer än så här just nu, vi kan inte gå händelserna i förväg.

Hon vill heller inte svara på om mannen kommer fortsätta arbeta på SVT under tiden som utredningen pågår.

– Vi måste ta reda på mer, vi har inte hela bilden än, säger Sabina Rasiwala, till SVT Nyheter.

Expressen har sökt Sabina Rasiwala som inte vill ge någon kommentar.

Sugardating-reklam anmäld till RO

En reklam för "sugar dating"-sajten Rich meet beautiful har blivit omdiskuterad och SVT Nyheter Väst har tidigare rapporterat att dejtingsajten blivit anmäld tolv gånger till Reklamombudsmannen. Men samtliga anmälare har blivit hänvisade till polisen. Flera har nu polisanmält Rich meet beautiful's reklam för uppmaning till koppleri.

Reklam för "sugar dating"-sajten Rich meet beautiful.

VD:n och ägaren till sajten har sagt till SVT att han inte ser några problem med konceptet och att sajten inte gör något olagligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!