Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT-chefen lämnar – efter avslöjandet

SVT-chefen har i en chatt sagt att han är villig att betala 9 000 kronor för Linneas oskuld. När han konfronteras av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer säger han att han ville "rädda" Linnea.
SVT-chefen mötte Brottscentralens Lisah Silfwer när han stämt träff med en 15-åring

SVT-chefen som försökte köpa sex av en 15-åring – och avslöjades i Expressen TV:s program Brottscentralen – lämnar sitt jobb och har blivit polisanmäld.

– Han har nu lämnat företaget med omedelbar verkan, säger SVT:s presschef Camilla Hagert.

På torsdagsmorgonen kunde Expressen TV:s program Brottscentralen avslöja att en chef på SVT erbjudit vad han trodde var en 14-årig flicka 9 000 kronor – för att ta hennes oskuld så fort hon fyllt 15 år.

Nu meddelar SVT att chefen i fråga lämnar sitt jobb med omedelbar verkan. Presschefen Camilla Hagert säger att mannen erkänt att det är han som förekommer i chattloggen och att SVT polisanmält honom.

Enligt henne har SVT-chefen själv bekräftat för arbetsgivaren att det är han som chattat med 14-åriga "Linnea".


LÄS OCKSÅ: SVT-chefen avslöjad – egna förklaringen: Skulle hjälpa flickan 


Chefens fråga: Är du oskuld?

Chefen och "Linnea" fick kontakt på sajten Sugardaters.se.

Han frågar henne hur gammal hon är – och om hon är oskuld. Sedan meddelar han att han är beredd att betala 9 000 kronor för att ta flickans oskuld så fort hon fyllt 15 år.


SVT-chefen har stämt träff med "14-åriga Linnea" vars oskuld han vill köpa. Men det är Brottscentralens programledare Lisah Silfwer som dyker upp.

En vecka senare hade de stämt träff. Mannen kom i god tid – men möttes inte av "Linnea" utan av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer. I själva verket är det hon som chattat som "Linnea".När han konfronteras med sina egna chattmeddelanden säger chefen att han skrivit med flickan "för att se till att det inte är någonting som händer när hon är 14 år."

– Det har aldrig varit en fråga om att köpa sex, säger han.LÄS OCKSÅ: Snabbfakta – det här är "sugar dating"


SVT: Förtroendet förbrukat

Efter avslöjandet i Brottscentralen startade SVT en intern utredning. Vid 15-tiden på eftermiddagen kom beskedet: Chefen som chattat med "Linnea" har polisanmälts och lämnar sitt jobb med omedelbar verkan.Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör, säger till SVT Nyheter

– Utifrån de samtal vi har haft med honom och de samtal som kommer fram i chatt-loggen så är förtroendet från SVT:s sida helt förbrukat och det är omöjligt för honom att arbeta kvar, säger Sabina Rasiwala till SVT Nyheter.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.