Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Styckade sitt ex - berättar om framtidsplanerna från fängelset

Kristoffer Johansson, numera Kim Johansson, berättar om könskorrigeringen i TV3 Dokumentär.Foto: TV3
Kim Johansson genomgår en könskorrigeringsprocess. I TV3 Dokumentär berättar hon om framtidsplanerna.Foto: TV3

Kim Marie Johansson, då Kristoffer Johansson, dömdes för att ha dödat och styckat sin exflickvän. 

Innanför murarna påbörjade Johansson sin könskorrigering. I en ny dokumentär berättar hon om sina planer efter frigivningen.

– För mig är det sluttampen. Jag håller på att skissa på sommarstugor och tittar i Mio-katalogen, säger Johansson i TV3:s ”I huvudet på en mördare”.

Namnändringen blev klar förra årsskiftet och Kim Marie Johansson har fått permissioner från Norrtäljeanstalten för att besöka Anova i Stockholm, som utför utredning och hormonbehandling i samband med könskorrigering.

– Jag har hormonplåster för östrogenhormoner och så tar jag testosteronblockerare för testosteronet, i och med att jag går igenom en könskorrigeringsprocess. Jag har känt så här sen jag var typ fem år, säger Kim Marie Johansson i TV3 Dokumentär. 

Det var i maj 2013 som exflickvännen, 20-åriga Vatchareeya Bangsuan från Boden, försvann spårlöst vid en joggingtur. Johansson deltog själv i sökinsatsen. 

Två veckor senare hittades hennes kroppsdelar utspridda i skogen.

Vatchareeya Bangsuan blev 20 år gammal. Hon dödades och styckades av Kristoffer Johansson, numera Kim Johansson, i maj 2013.

”Visste att de skulle gripa mig”

Blodspår kopplade då 22-årige Johansson till brottet. Tingsrätten dömde Johansson till 14 års fängelse för mord men straffet sänktes av hovrätten till tio års fängelse för dråp. 

Johansson har hela tiden hävdat sin oskuld men beskrivs i dokumentären som likgiltig inför anklagelserna under rättegången.

– De sista personerna som ser ett offer blir ofta misstänkta. Jag visste att de skulle gripa mig och hålla mig ett tag, sedan släppa mig. Men de släppte mig aldrig, säger hon.

Kim Johansson genomgår en könskorrigeringsprocess. I TV3 Dokumentär berättar hon om framtidsplanerna.Foto: TV3

Kim Marie Johansson om frigivningen

Expressen har tidigare berättat att Kriminalvården har öppnat för en omprövning, som kan innebära att Kim Marie Johansson får avtjäna resterande tid i kvinnofängelse med anledning av könskorrigeringen.

Johansson kan bli villkorligt frigiven den 24 januari 2020. I TV3:s dokumentär ”I huvudet på en mördare” som sänds den 11 oktober berättar hon om planerna efter fängelsetiden.

– För mig är det sluttampen. Jag håller på att skissa på sommarstugor och tittar i Mio-katalogen efter sängar och divansoffor, möbler och stolar och allt möjligt, säger Kim Johansson.

Benjamin, 22: Mamma och syster anslöt till IS

Berättar om uppväxten – och svågern Michael Skråmo

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Ida Wargs och Alexander Pärleros miljonimperium

Så mycket pengar drar entreprenörerna in

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.