Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort polispådrag efter misstänkt mord

Foto: Roger M Carlsson

En kvinna i 30-årsåldern hittades mördad i Västervik på torsdagen, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta om.  

Den misstänkte gärningsmannen är på fri fot – och är anhållen i sin frånvaro misttänkt för mord. 

– Det är ett allvarligt brott. Ärendet är högt prioriterat, säger Stephan Söderholm vid polisen i region Syd. 

Det var strax efter klockan 11 på torsdagen som polisen fick in ett larm om ett misstänkt grovt våldsbrott i Västervik. Då ville man inte gå in mer på vad det handlar om:

"Polis åker till en adress i de södra delarna av Västervik med anledning av ett grovt våldsbrott. Utredningsåtgärder pågår på platsen och ingen övrig information lämnas i inledningsskedet kring händelsen", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen förtegen

Polisen var inledningsvis förtegen om ärendet. Senare bekräftade man att brottet skett i en bostad. Under eftermiddagen skriver flera lokala tidningar att polisen utreder ett mord – vilket polisen senare också bekräftade. 

Polisen uppdaterade informationen på sin hemsida. Man skrev att det är en kvinna i 30-årsåldern som dött till följd av sina skador och att en man är anhållen i sin frånvaro – misstänkt för mord eller dråp. 

Brottsplatsundersökning genomförd

Stephan Söderholm, presstalesman vid polisen i region Syd, säger till Expressen att det är fråga om ett allvarligt brott och att ärendet är högt prioriterat. Men även under torsdagskvällen är polisen förtegen om omständigheterna. 

– Vi har gjort flera saker, bland annat en brottsplatsundersökning och förhört de vittnen som finns. Eventuellt har vi tagit något i beslag, säger Stephan Söderholm. 

Fler detaljer än så vill han inte ge. 

Kan du säga något om kvinnan och mannens relation?

– Nej, jag vill inte gå in på det just nu, utan vi får återkomma om det, säger Stephan Söderholm.  

Vimmerby tidning rapporterar att den misstänkte gärningsmannen och kvinnan hade en nära relation. 

Kroppen ska obduceras på fredagen

Stephan Söderholm berättar vidare att kroppen ska föras till Linköping under fredagen för en rättsmedicinsk obduktion – så att den exakta dödsorsaken kan fastställas.  

Vad gör ni vidare nu i kväll och i morgon?

– Vi kommer göra flera olika saker. Det är mycket material som ska sammanställas, undersökning av kläder, vittnen som kanske ska höras igen. Så det är mycket som ska göras, säger Stephan Söderholm.  

"Söker efter honom på flera olika sätt"

Andra frågor polisen vill ha svar på är hur kvinnan har bragts om livet – och varför. Stephan Söderholm vill inte berätta var eller hur man söker efter den misstänkte gärningsmannen. 

– Vi söker efter honom på flera olika sätt. Mer än så kan jag inte säga. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.