Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora sorgen: ”Hon var så full av liv”

Mats Karlsson säger att Lena Wesström spred energi omkring sig. Foto: Privat
Försvunna Len Wesström befaras död. Foto: Polisen

Cykling, skidåkning och klättring. 

Den försvunna och av polisen befarat döda småbarnsmamman Lena Wesström, 45, levde ett aktivt liv och sörjs nu av vännerna i skidklubben.

– Hon var så full av energi och liv, säger Mats Karlsson,  ordförande i skidklubben Berber IS.

Lena Wesström, 45, försvann spårlöst natten mot i tisdags. Efter fyra dagars intensivt sökande hittades en kvinna död i Örebro. Kroppen låg bara ett hundratal meter från trebarnsmammans bostad och polisen har starka misstankar om att det är Lena som hittats mördad.

Beskedet om hennes försvinnande skakar personer i den tidigare pastorns närhet.

Av Lena Wesströms sociala medier framgår en väldigt aktiv livsstil. Skidåkning, klättring, cykling och så kallad geocaching, en typ av skattjakt baserat på gps-koordinater. Flera gånger har hon genomfört en svensk klassiker.

– Hon är en duktig skidåkare som har åkt Vasaloppet flera gånger. Just i år hade hon råkat ut för knäskador, så då kunde hon inte åka, säger Mats Karlsson, som är ordförande i skidklubben Berber IS där Lena Wesström varit aktiv.

 

LÄS MER: Anhållen man anmäld för misshandel av Lena

Nu sker polisens jakt efter mördaren, eller mördarna, på flera olika fronter. Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Spred så himla mycket energi”

På söndagen samlades föreningens medlemmar för att prata igenom den senaste tidens utveckling.

– Hon spred så himla mycket energi runt sig. Hon fick så mycket gjort. När vi andra var nöjda med att göra en sak så hann hon med tre saker. Vi pratade om det i går, att hon var så full av energi och liv, säger Mats Karlsson.

Märkte du någonsin av att hon hade problem?

– Absolut ingenting. När jag har träffat Lena i samband med idrott, resor och läger har hon alltid varit en glad och positiv tjej, säger han.

Nu svävar kamraterna i skidklubben i ovisshet, i väntan på att polisutredningen kan bistå med svar om vad som har hänt Lena Wesström.

– Hon kan ju vara avliden – men det är ju inte bekräftat att det är henne de har hittat. Vi har ingen aning och det är självklart jätteläskigt, säger Mats Karlsson.

Polisutredningen gick vidare under måndagen och polisen är nu är inne i ett intensivt sök- och spaningsarbete efter gärningsmän.

 

LÄS MER: Polisjakten på Lenas misstänkte mördare

Polisen har fått in flera tips. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Jakt på flera fronter

Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, är förhoppningsfull:

– Det har kommit in en hel del tips, säger han till Expressen. 

Nu sker jakten efter mördaren, eller mördarna, på flera olika fronter. 

– Det handlar om informationsinsamling och värdera information. Det handlar också om att följa upp tips som har kommit in. Man kanske hittar två tips som går ihop. Det handlar mycket om slutledningar men också om sammanställning av teknisk bevisning. Det är många som är inblandade i det här: tekniker och rättsläkare, självklart görs också en rättsmedicinsk undersökning av kroppen.