Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två döda och en skadad efter skjutning – stor polisinsats

Tre personer fördes till sjukhus efter att ha skjutits i Vivalla centrum i Örebro på tisdagskvällen. Foto: Inger Persson

Tre personer fördes till sjukhus efter att ha skjutits i Vivalla centrum i Örebro på tisdagskvällen.

Två av de skjutna är döda, uppger polisen på onsdagsmorgonen.

Enligt Aftonbladet ska offren ha skjutits från en moped.

En person har gripits och anhållits efter skottdramat.

Polisen hanterar dubbelmordet som en särskild händelse.

Det var under tisdagskvällen som två män sköts till döds i Vivalla, Örebro. En tredje person skadades lindrigt. Polisen uppgav vid 01.30-tiden på tisdagen att två av männen var i 20-årsåldern och den tredje är oidentifierad.

”Efter skottlossningen i går kväll i Vivalla i nordvästra Örebro har två personer avlidit till följd av sina skador”, skriver polisen via sin hemsida.

– Två utav de här tre personerna är avlidna, säger Kristina Lindvall vid polisen till TV4 Nyheterna.

”En tredje skottskadad person vårdas på sjukhus”, skriver polisen.

En person har gripits och anhållits som misstänkt för mord, uppger polisen.

Enligt Aftonbladet ska två av offren ha skjutits från en moped. Dessutom uppges den person som anhållits vara den som nu vårdas på sjukhus med lindriga skador.

En person har gripits och anhållits som misstänkt för mord, uppger polisen. Foto: Inger Persson

Särskild händelse 

På onsdagen meddelar polisen att man hanterar dubbelmordet som en särskild händelse. 

”Gårdagens mord och mordförsök i Vivalla är en synnerligen allvarlig händelse av lokal, regional, men även nationell betydelse”, skriver polisen på sin hemsida.  

– Avsikten med den särskilda händelsen är att säkerställa att utredningen kan bedrivas med tillräcklig kraft och uthållighet, att det skapas förutsättningar för det trygghetsskapande arbetet i Vivalla samt att planera och förbereda oss inför en eventuell fortsättning eller om en eskalering inträffar, säger biträdande regionpolischef Niclas Hallgren i ett uttalande. 

Polisen på plats för ”trygghetsskapande åtgärder”

Larmet om en skottlossning omkring Vivalla centrum kom först till polisen vid 22.03 på tisdagskvällen.

Händelsen inträffade utomhus. Polisen uppger att man arbetar med full styrka i ärendet. Ett stort område runt brottsplatsen är avspärrat och tekniska undersökningar görs. Under natten var akuten USÖ satt under polisbevakning. 

– Det har kommit in flera samtal och vi arbetar med att samla in vittnesmål. Vi har även till viss del knackat dörr, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl i region Bergslagen.

– Utredningsåtgärderna fortsätter under dagen. Tekniker kommer till platsen och vi försätter med dörrknackning. Vi kommer även att ha folk i området under dagen som trygghetsskapande åtgärd, säger Christina Hallin vid Örebropolisen.

Polispatruller är också kvar som bevakning vid sjukhuset där den skadade personen vårdas. 

Sammanlagt sju personer har skjutits ihjäl de senaste två veckorna, i Malmö och Örebro. Statsminister Stefan Löfven har kallat till ett akut möte om gängskjutningarna. 

– Jag har i dag bett Morgan Johansson att kalla till sig polisledningen för att höra vad mer vi kan göra från statens sida, säger Löfven till Aftonbladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!