Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats i Avesta – inget vapen hittades

En polisinsats pågår i Avesta.
Foto: Niklas Hagman

En stor polisinsats pågick i Avesta på torsdagseftermiddagen. 

Polisen misstänkte vapenbrott och kunde efter många timmar ta sig in en bostad för att göra en husrannsakan.

Inget vapen hittades och kvinnan som bor i bostaden följde frivilligt med polisen för sjukvård.

Vid en fastighet i Avesta pågick sedan ett par timmar tillbaka en stor polisinsats. 

Polisen var mycket förtegen om vad insatsen handlade om, men man misstänkte att något slags vapenbrott begicks. Enligt Aftonbladet ska en kvinna med ett vapenliknande föremål setts i ett fönster.

Polisen spärrade av en del av en fastighet – bland annat en trappuppgång. Ett par av poliserna var på plats tungt beväpnade. Frilansfotograf Niklas Hagman sa att många som rör sig i området "är skärrade". 

En polis med hund under insatsen.
Foto: Niklas Hagman

Kan finnas vapen i lägenheten

Vid 15-tiden säger polisens presskommunikatör Stefan Dangardt att man fått indikationer på att det skulle kunna finnas ett vapen i en lägenhet i fastigheten där insatsen pågår. 

– Eftersom det finns indikationer på att det skulle kunna finnas ett vapen i lägenheten har vi valt att vara försiktiga, spärra av och försöka prata ut det med den eller dem där inne. Om det nu finns ett vapen i lägenheten kan man inte utesluta att det skulle kunna riktas mot oss eller mot tredje man. Därför har vi naturligtvis skyddsutrustning och förstärkningsvapen med oss, säger han och fortsätter: 

– Primärt försöker vi prata ut personen ur lägenheten, utan att göra en inbrytning med buller och bång. 

Polisen fick larmet strax innan klockan 10 på förmiddagen. Vid 17.30 kunde polisen rapportera att en husrannsakan var påbörjad och genomförd utan att något vapen anträffats. En kvinna, som ensam befann sig i lägenheten, följde frivilligt med till sjukvård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.