Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅNFoto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN
Den avspärrade lägenheten i Sandviken Foto: LäsarbildDen avspärrade lägenheten i Sandviken Foto: Läsarbild
Den avspärrade lägenheten i Sandviken Foto: Läsarbild

Man skjuten till döds – polisen utreder mord

Publicerad
Uppdaterad

En man med kopplingar till mc-grupper har hittats ihjälskjuten i en bostad i centrala Sandviken.

Åklagare har anhållit en kvinna misstänkt för medhjälp till mord.

– Vi är intresserade av alla vittnesuppgifter, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Klockan 22.40 under måndagskvällen larmas polisen till en adress vid Nya Bruket i centrala Sandviken efter larm om skottlossning.

I bostaden hittas en ihjälskjuten man. 

Mannen som är i 40årsåldern har förekommit inom mc-grupperingar enligt polisen och har en kriminell bakgrund. 

Enligt uppgift till Aftonbladet ska en kvinna i 30årsåldern ha bjudit in den 40åriga mannen. En annan man ska sedan ha kommit till lägenheten och skjutit 40-åringen i huvudet och bröstet. 

Vittnen såg en person lämna platsen, efter att ha hört flera skott avlossas.

Mordet kopplas till tidigare rån

Polisen grep kvinnan, som fortfarande var kvar i lägenheten, när de anlände till platsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas mordet till ett rån i Hofors bara för några dagar sedan. Enligt tidningen är den kvinnan som då blev rånad av en anhörig till den man som nu skjutits till döds. 

– Vi kommenterar inte det här eller lämnar någon ytterligare information förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström på polisen i Gävle till Aftonbladet. 

Kvinna misstänkt för medhjälp till mord

En kvinna har anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

– Jag kan inte säga var vi griper henne, det är detaljer som utredningsroteln behåller för sig själva. De har bara meddelat att det finns en kvinna anhållen för medhjälp till mord, säger Mikael Hedström.

Det är oklart om det finns fler misstänkta i nuläget.

– Det är så pass tidigt i utredningen och man vill jobba intensivt och brett, säger Mikael Hedström.

Polisen utreder mord i Sandviken

Polisen var länge förtegen om insatsen och berättade endast att de utredde ett grovt brott.

Enligt Mikael Hedström handlar det om att inte påverka eventuella vittnesuppgifter. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något kopplat till händelsen.

Bostaden spärrades av och flera polispatruller var på plats under natten. Enligt Gefle Dagblad ska också en ambulans ha varit synlig i området.

Med anledning av händelsen har polisen gått upp i stabsläge.

– Den här händelsen har genererat i att vi har haft en särskild händelse. Med det innefattas olika stabsfunktioner, säger Linda Wideberg.

Mannens anhöriga har underrättats.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag