En person ska ha gripits för ett grovt brott i Södertälje. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIXEn person ska ha gripits för ett grovt brott i Södertälje. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
En person ska ha gripits för ett grovt brott i Södertälje. Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Mordet skedde i Södertälje, söder om Stockholm. Foto: GOOGLE MAPSMordet skedde i Södertälje, söder om Stockholm. Foto: GOOGLE MAPS
Mordet skedde i Södertälje, söder om Stockholm. Foto: GOOGLE MAPS

Man mördad i Södertälje – misstänkt anhållen

Publicerad

En man i 70-årsåldern har hittats misstänkt mördad i en bostad i Södertälje.

– Anhöriga har underrättats, säger Jerry Kalliorinne, stationsbefäl vid Stockholmspolisen region syd.

En man har gripits och anhållits misstänkt för mord.

Polisen larmades klockan 18.42 på fredagskvällen till en bostad i området Rosenlund i Södertälje. På plats hittades en avliden man i 70-årsåldern.

Polisen misstänker mord. Mannen ska ha attackerats med någon form av tillhygge, enligt uppgift till Expressen.

Mannens anhöriga har underrättats.

 

LÄS OCKSÅ: Misstänkt mord i villaområde i Enebyberg

 

En man greps på plats misstänkt för mordet.

– Jag kan bekräfta att en person är gripen på brottsplatsen, sade Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens ledningscentral till Länstidningen, på fredagskvällen.

Polisen ville inledningsvis inte kommentera brottsrubriceringen närmare.

Man gripen för mord i Södertälje

– Vi utreder ett grovt brott, vi har spärrat av för teknisk undersökning. Med hänsyn till det vi misstänker och de inblandade, så kommer vi i nuläget inte att uttala oss något mer, säger Carina Andersson vid Stockholmspolisen. 

 

LÄS OCKSÅ: Skottlossning mot polisbostad i Västerås i natt

 

Den gripne mannen anhölls under natten mot lördagen. Det finns inga andra misstänkta inblandade. Mannen ska vara i 40-årsåldern. 

– Han är anhållen misstänkt för mord, säger Jerry Kalliorinne, stationsbefäl vid Stockholmspolisen region syd.

I nuläget kan polisen inte kommentera omständigheterna kring händelsen ytterligare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag