Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Småbarnsmamman lurade barnen på tusentals kronor

– Jag blir oerhört arg och frustrerad över hur man göra såhär mot en fjortonåring, säger Veronica Liedholm Foto: Expressen
– Kvinnan blev väldigt grinig när jag ifrågasatte och ville ha bevis innan jag swishade, säger Jacob Davani,16, Foto: Expressen
I andra fall har kvinnan hävdat att hon skulle köpa mat och medicin till sina barn. Foto: Polisen
Kvinnan skickade en bild på sitt körkort innan transaktionerna för att verka extra trovärdig. Foto: Polisen
Bilder från polisens förundersökningsprotokoll Foto: Polisen
Kvinnans annons. Foto: Polisen
1 / 7

En 30-årig kvinna åtalas för 40 fall av bedrägerier. Hon har lyckats komma över 72 000 kronor genom att annonsera på bland annat Facebook om mobiltelefoner som inte fanns. Flera av de drabbade är barn och unga.

– Det gör ont i mammahjärtat att se sin dotter så förtvivlad, säger Veronica Liedholm.

Från januari 2017 till juni 2018 lyckades den kvinnliga bedragaren komma över 72 000 kronor från 40 personer genom att erbjuda varor till försäljning på olika internetforum. I flera fall är det barn och unga som har blivit lurade på pengar de själva tjänat ihop på egen hand. Kvinnan har också använt sina egna barn för att öka sin egen trovärdighet och på så sätt också kunnat vilseleda sina offer om att hon själv hade det svårt.

Veronica Liedholms fjortonåriga dotter är en av många som blivit lurade.

 –  Hela min dotters sommarlov blev förstört. Hon blev av med pengar som hon själv hade  tjänat ihop genom att rensa ogräs. Det gör så ont i mammahjärtat att se sitt barn   så fruktansvärt besviket. Det kommer ju bidra att hon kommer ha svårt att lita på andra människor, säger Veronica Liedholm.

”Fruktansvärt att pressa ett barn”

Vilma, 12 år, är ett annat barn som trodde hon skulle få en ny fin telefon för pengar hon själv tjänat ihop genom att sälja majblommor. 

– Hon sa till min dotter att hon var tvungen att swisha pengarna fort, annars skulle hon inte ha råd att köpa julklappar till sina barn. Det är fruktansvärt att en vuxen människa kan gå på ett litet barn, pressa och manipulera henne, säger Vilmas mamma Caroline.

Delar av tolvåriga Vilmas och bedragarens sms konversation Foto: Polisen

Jacob, 16: ”Hon hade väldigt bråttom”

Jacob Davani, 16 år, upplevde att kvinnan levererade många ursäkter som handlade om barnen. Han betalade in 4 200 kronor på bedragerskans konto förgäves.

– Hon hade väldigt bråttom med att jag skulle swisha eftersom hennes barn var trötta och kinkiga när telefonen skulle skickas. Därefter skulle barnen sova så någon bekräftelse på att paketet var sänt kom inte, det var väldigt mycket om barnen, berättar Jacob Davani.

Bild från Jacob och kvinnans konversation Foto: Polisen
Kvinnan blev väldigt grinig när jag ifrågasatte och ville ha bevis innan jag swishade, säger Jacob Davani,16, Foto: Expressen

Christian, 29: ”Jag är mest tagen”

Christian Dilangu, 29, har också råkat ut för kvinnan. Han beskriver henne som mycket trevlig och korrekt och säger att han normalt sett är väldigt försiktig och eftertänksam när han handlar varor på internet. 

– Jag är mest tagen över att jag själv blivit blåst. Att jag gick på det, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!