Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Småbarnsmamma mördad och våldtagen i gångtunnel

Foto: FREDRIK SAMUELSON
En 28-årig man har erkänt mordet på en småbarnsmamma i samma ålder i Fagersta.

I somras hittades den unga mamman i en gångtunnel med så svåra skador att hon senare avled.

Nu har en 28-årig man åtalats för mord och grov våldtäkt.

Den 28-åriga småbarnsmamman hittades mördad i en gångtunnel i Fagersta tidigt på fredagsmorgonen den 27 juli i år. Hon dog av sina skador efter att polis och räddningstjänst kommit till platsen.

Enligt åklagare våldtogs kvinnan under vapenhot och skars därefter till döds. Nu åtalas en 28-årig man för att ha utfört gärningen.

– Det finns en underårig medmisstänkt när det gäller sexualbrottet. Åtal har inte väckts mot honom då han inte är straffmyndig och i det aktuella fallet så har förutsättningar för en så kallad bevistalan inte funnits. Den underårige är numera ett ansvar för de sociala myndigheterna, säger kammaråklagare Fredrik Sandberg vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

– Det här är en tragisk och ofattbar händelse där gärningsmännen inte verkar ha haft några kopplingar till offret och där offret förefaller ha blivit slumpmässigt utvalt. 

"Säkra på att det är rätt"

Den mördade kvinnan var hemmahörande i Fagersta och mamma.

I sociala medier uttryckte hennes anhöriga sin saknad. På söndagen samma vecka som kvinnan hittades greps en man i 30-årsåldern. Det är den mannen som åklagare nu väntas  väcka åtal gällande mord mot. 

– Vi är väldigt säkra på att det är rätt gärningsman, har åklagaren Fredrik Sandberg tidigare sagt.

Enligt uppgifter till VLT mördades kvinnan med kniv.

Under ett flera timmar långt erkände mannen.

– Det var ett ganska långt förhör, kanske tre timmar. Då berättade han väldigt detaljerat och sammanhängande om hela händelseförloppet och hur han dödade den här kvinnan. Han hade uppsåt att döda, sade hans advokat Thomas Carlstedt då.

Skickade dödshot

Mannen bor i Fagersta men har flyttat dit från en annan ort där han är född och uppvuxen. I gymnasiet dömdes han för olaga hot mot en jämnårig kvinna, efter att ha skickat brev som innehöll hot om att hon skulle skadas eller dödas.

Av den personutredning som gjordes framgår att han vid den tiden levde under ordnade förhållanden.

I övrigt är hans belastningsregister tomt. 

I början på september hölls kvinnans begravning.