Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Släpptes efter knivhot – nu misstänks han för mord

Polisen larmades till vandrarhemmet vid 14-tiden på onsdagen.Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polispatruller på plats efter mordlarmet.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Mordet skedde på ett vandrarhem i Ulvsunda nordväst om Stockholm.

På onsdagen hittades en man död i sin säng på vandrarhemmet i Ulvsunda – knivhuggen till döds i bålen, enligt uppgifter till Expressen.

Nu sitter två män anhållna misstänkta för mordet.

En av männen greps på samma plats i helgen, då misstänkt för att ha dragit kniv mot en annan hyresgäst.

Artikeln fortsätter efter chatten.

Det var strax innan klockan 14 på onsdagen som polisen larmades till ett vandrarhem i Ulvsunda i västra Stockholm, efter att en man i 35-årsåldern hittats död i ett av gästrummen.

– Det är en person som har påträffats död på en adress i Bromma. Han har skador som tyder på att han har blivit utsatt för brott, säger kammaråklagare Anders Tordai.

Det var när en anhörig ringde och frågade efter mannen som personal öppnade hans rum och hittade honom död i sängen. Han ska då ha haft knivskador i överkroppen och rispsår på armarna, enligt uppgifter till Expressen.

Mannen bedöms ha varit död en tid innan han upptäcktes. Han sågs senast i livet i lördags, enligt uppgifter.

Detta vill åklagare Anders Tordai inte bekräfta.

– Det är en uppgift jag inte vill kommentera, säger han.

Två anhållna

På onsdagseftermiddagen och kvällen utförde polisen en teknisk undersökning på platsen.

Under onsdagen meddelade polisen att en person, boende på vandrarhemmet, hade gripits i målet. På torsdagen sitter ytterligare en person frihetsberövad.

– Det är två personer anhållna. De är båda misstänkta för mord. En är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Den andra är anhållen på skälig misstanke för mord, säger Anders Tordai.

De två anhållna är i 20- respektive 40-årsåldern, berättar åklagaren. Han vill inte säga vem av dem som är anhållen på den högre misstankegraden.

Greps för knivhot – men släpptes

De anhållna männen har båda koppling till den döde. Flera källor uppger för Expressen att den äldre av dem greps i helgen, misstänkt för olaga hot. Han ska då ha hotat en annan person med kniv på samma vandrarhem. Senare samma dag försattes han på fri fot igen.

Den yngre av de två anhållna männen uppges ha bott i samma rum som den mördade, men inte heller han ska ha synts till under flera dagar. När han greps efter mordet var det på en annan adress.

– Jag har inga kommentarer att lämna i nuläget, säger försvarsadvokat Daniela Zanetta som företräder en av männen.

Expressen har sökt den andre mannens advokat.

Se Brottscentralen 25 april:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.