Det har gått ett knappt dygn sedan en anhörig hittade makarna i 70-årsåldern mördade i sitt röda hus på landet vid Mantorp mellan Linköping och Mjölby. Foto: EXPRESSENDet har gått ett knappt dygn sedan en anhörig hittade makarna i 70-årsåldern mördade i sitt röda hus på landet vid Mantorp mellan Linköping och Mjölby. Foto: EXPRESSEN
Det har gått ett knappt dygn sedan en anhörig hittade makarna i 70-årsåldern mördade i sitt röda hus på landet vid Mantorp mellan Linköping och Mjölby.  Foto: EXPRESSEN
På måndagen var släktingen ute promenerade med sin hund i området. När han gick förbi makarnas hus strax efter klockan 18 på kvällen hörde han skrik från gården. Foto: Gustav SveidqvistPå måndagen var släktingen ute promenerade med sin hund i området. När han gick förbi makarnas hus strax efter klockan 18 på kvällen hörde han skrik från gården. Foto: Gustav Sveidqvist
På måndagen var släktingen ute promenerade med sin hund i området. När han gick förbi makarnas hus strax efter klockan 18 på kvällen hörde han skrik från gården.  Foto: Gustav Sveidqvist

Släkting: Hörde skrik från huset

Publicerad

LINKÖPING. Han älskade att påta i trädgården, hon levde för sin familj.

Nu berättar en släkting om det mördade paret – och hur han träffade mannen för bara ett par dagar sedan.

– Sista bilden jag har av honom är att han log ganska brett, säger släktingen.

Det har gått ett knappt dygn sedan en anhörig hittade makarna i 70-årsåldern mördade i sitt röda hus på landet vid Mantorp mellan Linköping och Mjölby. 

När Expressen träffar en släkting i närområdet vid lunchtid på tisdagen är han fortfarande skakad av det som hänt.

– Det är så ofattbart, det går inte att ta in. Sådant där händer inte här ute, inte i min värld, säger han.

Och fortsätter:

– De var vanliga snälla hyggliga människor. Det kan inte finnas någon som helst vettig eller logisk anledning till att de skulle råka ut för något sådant här.

Skämtade sista gången de sågs

Han träffade den mördade mannen i lördags när han var ute och gick med hunden, de stannade och pratade och han skämtade om att mannen inte skyddade sin kala hjässa från solen.

– Solen sken ganska ordentligt så jag raljerade över att han inte hade något på huvudet för han är ganska tunnhårig, så gaggade vi lite om det.

Därefter skildes de åt och gick vidare åt varsitt håll.

– Sista bilden jag har av honom är att han log ganska brett vilket känns bra.

Mannen var pensionerad efter att ha jobbat som vaktmästare under många år, den mördade kvinnan hade en arbetsledande position på ett företag i området. 

Hörde skrik från gården i Mantorp

Paret brukade ofta vara ute och åka motorcykel på fritiden, mannen var dessutom hängiven trädgårdsentusiast och både han och hans fru var väldigt familjekära.

– Det var väl det som var det viktigaste för dem båda två, säger släktingen.

På måndagen var han på nytt ute och promenerade med sin hund i området. När han gick förbi makarnas hus strax efter klockan 18 på kvällen hörde han skrik från gården. 

– Jag tyckte det var konstigt och så lät det lite dramatiskt där inne, säger han.

 

LÄS MER: Polisens spår efter misstänkta dubbelmordet – en bil

 

I efterhand har han förstått att det troligen var då som en annan anhörig hittade paret döda i huset. Några minuter senare anlände ambulans och de första polisbilarna till platsen.

Nu hoppas han att polisen ska gripa de som är skyldiga till dubbelmordet.

– Vi har haft svårt att sova i natt eftersom man tänker på det som hänt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag