Den misstänkte 38-åringen nekar till att han haft någon kniv med sig. Han säger att han blev attackerad och aldrig slog tillbaka – inte heller i självförsvar. Foto: POLISENDen misstänkte 38-åringen nekar till att han haft någon kniv med sig. Han säger att han blev attackerad och aldrig slog tillbaka – inte heller i självförsvar. Foto: POLISEN
Den misstänkte 38-åringen nekar till att han haft någon kniv med sig. Han säger att han blev attackerad och aldrig slog tillbaka – inte heller i självförsvar. Foto: POLISEN
Attacken inträffade i Björns trädgård på Södermalm. Enligt åklagaren var det en tidigare konflikt som eskalerade. Foto: POLISENAttacken inträffade i Björns trädgård på Södermalm. Enligt åklagaren var det en tidigare konflikt som eskalerade. Foto: POLISEN
Attacken inträffade i Björns trädgård på Södermalm. Enligt åklagaren var det en tidigare konflikt som eskalerade. Foto: POLISEN

Skulle reda ut flickvännens bråk – två män knivhöggs

Publicerad

Mannen skulle reda ut ett bråk hans flickvän var inblandad i.

Då gick han enligt åklagaren till våldsam attack – och knivhögg två okända män.

Den 38-årige mannen nekar till brott.

Hans försvar:

Han är högerhänt – och kan inte ha använt kniven.

Det hela började med ett bråk mellan den 38-årige mannens flickvän och en annan kvinna på sociala medier.

Det slutade med att två män, en i 20-årsåldern och en i 35-årsåldern, blev så allvarligt knivhuggna att de fördes till sjukhus med livshotande skador.

Det var den 18 januari som 38-åringen blev uppringd av en man han inte kände sedan tidigare. De båda stämde träff på Södermalm i Stockholm senare under kvällen, för att reda ut ett bråk deras båda flickvänner var inblandade i.

Efter dådet syntes blodspår på platsen. Men enligt 38-åringen var det ingen som blev knivskadad – varken av honom eller någon annan. Foto: POLISEN

Började med bråk på Facebook

Männen möttes i Björns trädgård vid Medborgarplatsen. Så långt är alla inblandade överens – men sedan går historierna isär.

Tumult uppstod.

Enligt 38-åringen blev han plötsligt omringad och slagen av flera okända män, som han påstår att den andra mannen hade tagit med sig. Enligt vittnen var det i stället 38-åringen som gick till våldsam attack.

– Det var en man som drog fram en kniv och började hugga hejvilt, berättar ett vittne i förhör.

Mannen och hans flickvän hade bestämt träff med pojkvännen till en kvinna som flickvännen bråkat med i Björns trädgård på Södermalm. Men på platsen uppstod tumult.Foto: POLISEN

Knivbråk i Björns trädgård

Åklagare Thomas Rickardsson:

– Det var ett ganska snabbt förlopp. Man träffas för att diskutera en bakomliggande konflikt och sen eskalerar det här till verbalt hot och det utdelas någon form av slag och så är det två personer som blir knivskurna.

Offren:

Två för 38-åringen okända män, som ska ha försökt ingripa i bråket. Men vad de egentligen gjorde på platsen är oklart.

En av männen knivhöggs i halsen. Den andra i bröstkorgen. Båda fördes till sjukhus med livshotande skador. 

Nu åtalas den 38-årige mannen för mordförsök. Han förnekar brott.

Misstänkt nekar till brott

38-åringen säger att det är uppenbart att det inte är han som har genomfört våldsdådet, eftersom ett av offren knivhöggs på höger sida av kroppen och han är högerhänt. Han skulle aldrig kunna hugga någon med vänster hand, uppger han.

När det kommer till de två män som knivhöggs är de fåordiga i förhör. De påstår att de inte minns något från händelsen.

Den misstänkte mannen sitter häktad sedan den 20 januari. Han företräds av advokat Ivan Fialdini som inte har några ytterligare kommentarer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag