Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skulle reda ut flickvännens bråk – två män knivhöggs

Den misstänkte 38-åringen nekar till att han haft någon kniv med sig. Han säger att han blev attackerad och aldrig slog tillbaka – inte heller i självförsvar. Foto: POLISEN
Attacken inträffade i Björns trädgård på Södermalm. Enligt åklagaren var det en tidigare konflikt som eskalerade. Foto: POLISEN

Mannen skulle reda ut ett bråk hans flickvän var inblandad i.

Då gick han enligt åklagaren till våldsam attack – och knivhögg två okända män.

Den 38-årige mannen nekar till brott.

Hans försvar:

Han är högerhänt – och kan inte ha använt kniven.

Det hela började med ett bråk mellan den 38-årige mannens flickvän och en annan kvinna på sociala medier.

Det slutade med att två män, en i 20-årsåldern och en i 35-årsåldern, blev så allvarligt knivhuggna att de fördes till sjukhus med livshotande skador.

Det var den 18 januari som 38-åringen blev uppringd av en man han inte kände sedan tidigare. De båda stämde träff på Södermalm i Stockholm senare under kvällen, för att reda ut ett bråk deras båda flickvänner var inblandade i.

Efter dådet syntes blodspår på platsen. Men enligt 38-åringen var det ingen som blev knivskadad – varken av honom eller någon annan. Foto: POLISEN

Började med bråk på Facebook

Männen möttes i Björns trädgård vid Medborgarplatsen. Så långt är alla inblandade överens – men sedan går historierna isär.

Tumult uppstod.

Enligt 38-åringen blev han plötsligt omringad och slagen av flera okända män, som han påstår att den andra mannen hade tagit med sig. Enligt vittnen var det i stället 38-åringen som gick till våldsam attack.

– Det var en man som drog fram en kniv och började hugga hejvilt, berättar ett vittne i förhör.

Mannen och hans flickvän hade bestämt träff med pojkvännen till en kvinna som flickvännen bråkat med i Björns trädgård på Södermalm. Men på platsen uppstod tumult. Foto: POLISEN

Knivbråk i Björns trädgård

Åklagare Thomas Rickardsson:

– Det var ett ganska snabbt förlopp. Man träffas för att diskutera en bakomliggande konflikt och sen eskalerar det här till verbalt hot och det utdelas någon form av slag och så är det två personer som blir knivskurna.

Offren:

Två för 38-åringen okända män, som ska ha försökt ingripa i bråket. Men vad de egentligen gjorde på platsen är oklart.

En av männen knivhöggs i halsen. Den andra i bröstkorgen. Båda fördes till sjukhus med livshotande skador. 

Nu åtalas den 38-årige mannen för mordförsök. Han förnekar brott.

Misstänkt nekar till brott

38-åringen säger att det är uppenbart att det inte är han som har genomfört våldsdådet, eftersom ett av offren knivhöggs på höger sida av kroppen och han är högerhänt. Han skulle aldrig kunna hugga någon med vänster hand, uppger han.

När det kommer till de två män som knivhöggs är de fåordiga i förhör. De påstår att de inte minns något från händelsen.

Den misstänkte mannen sitter häktad sedan den 20 januari. Han företräds av advokat Ivan Fialdini som inte har några ytterligare kommentarer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!