Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter skottlossning – offret är en gängledare

En person i en bil besköts i västra Stockholm.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Flyktbilen ska ha hittats brinnande.
Foto: Läsarbild
En bil fraktas i väg i samband med att polisen grep en man i Sigtuna på måndagskvällen.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
En person dödades i skottlossningen.
Foto: Läsarbild
Polis söker av området.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det är flera kulhål i bilen.
Foto: Janne Åkeson/Swepix
Polisen uppmanar vittnen som sett skottlossningen och det brinnande fordonet att höra av sig omgående.
Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Här flyr den misstänkte mördaren från platsen.
Foto: Läsarbild
1 / 9

Vid lunchtid på måndagen sköts en man till döds under en bilfärd i Mariehäll i västra Stockholm. Skotten ska ha kommit från en annan bil. 

– En person hängde ut genom bilrutan där bak med en pistol och började skjuta mot bilen framför, säger ett vittne.

Enligt uppgifter till Expressen är den mördade mannen en gängledare som tidigare varit misstänkt för ett mord i en pågående gängkonflikt.

En man har gripits under kvällen i Sigtuna, skriver polisen på sin hemsida.

Det var strax före klockan 12 på måndagen som polisen fick in larmet om en skottlossning i Mariehäll i västra Stockholm. Både polis och ambulans skickades till platsen.

Enligt polisen avlossades skotten från en bil mot en annan.

Flera polispatruller är på plats.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man död efter skottlossning i Mariehäll

På plats påträffades ett krockat fordon med skotthål. I bilen befann sig en skadad man. Efter cirka en timme fördes han i väg i ambulans. 

Polisen meddelade på eftermiddagen att mannen avlidit av sina skador. En förundersökning om mord har inletts.

Kort efter larmet kom det även in uppgifter om en övergiven brinnande bil, även den i närområdet. Polisen misstänker att använts i skjutningen.

– Det brinnande fordonet påträffas vid Ängbybadet, och vi kommer i kontakt med personer som gjort iakttagelser i samband med skottlossningen, och även det brinnande fordonet, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Polisen bekräftar en gripen i fallet

På måndagskvällen gick Aftonbladet ut med uppgifter om att en misstänkt skytt gripits i en insats på Arlanda. Strax före klockan 21 bekräftade polisen på sin hemsida att en man misstänkt för inblandning i mordet har gripits. Mannen greps i Sigtuna kommun. 

Man skriver även att man, med hänvisning till det känsliga utredningsläget, inte kommer att ge någon ytterligare information. 


Polisens avspärrningar stormades av anhöriga.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Döde mannen är en gängledare 

Enligt uppgifter till Expressen ska mannen som mördats vara en gängledare. Han ska tidigare själv ha varit misstänkt för ett mord i en pågående gängkonflikt. Mannen ska även vara dömd för en tidigare skjutning och enligt Expressens uppgifter ha funnits på en "dödslista".

Vittnen till händelsen beskriver den som om en våldsam skjutning som skett mitt i ett bostadsområde. Lyckligtvis har ingen förbipasserande blivit skadad.

– Enligt uppgifter från vittnen som ringde in om det här har man skjutit från den ena bilen mot den andra. Exakt hur bilarna kört i förhållande till varandra har jag ingen uppgift om, säger Sven-Erik Olsson.

Polisens tekniker undersöker den beskjutna bilen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Flera polispatruller kom till platsen och spärrade av området. Anhöriga samlades även på brottsplatsen och stormade polisens avspärrningar.

På polisens hemsida uppmanar man vittnen som kan ha sett något – antingen skottlossningen eller det brinnande fordonet – att höra av sig till 114 14 omgående.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för skotten ännu.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Vittnet i bilen bakom: "En man hängde ut genom bilrutan"

Ett anonymt vittne körde ett tiotal meter bakom de inblandade bilarna berättar för Expressen att han såg hela händelsen. 

– Jag satt i bilen på väg mot Sundbyberg när jag hörde flera smällar som jag direkt förstod inte var några fyrverkerier eller något sådant. Så ser jag plötsligt att folk runtom börjar springa och ta skydd, och då ser jag att bilen framför mig jagar en annan bil framför. 

Enligt vittnet ska en person hängt ut genom bilens ena bakruta och skjutit mot bilen framför. 

– En person hängde ut genom bilrutan där bak med en pistol och började skjuta mot bilen framför. Jag såg minst ett skott som träffade bilen, säger han och fortsätter. 

– Bilen som besköts började väja över till andra körfältet och då flyttade mannen sig till bilrutan på andra sidan bilen och fortsatte skjuta. När första bilen kommit upp på en höjd tvärnitade bilen bakom, vände den och gasade därifrån. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.