Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skådisen erkänner dråp – skickas till rättspsyk

Mannen har medverkat i filmer tillsammans med några av Sveriges främsta skådespelare.
Kvinnan flyttade till Sverige tillsammans med skådespelaren. Den 23 september dog hon i parets hem i Kista.
Polisen genomförde en teknisk undersökning vid parets bostad. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Actionskådespelaren sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin fru.

Nu erkänner han dråp – och skickas motvilligt till rättspsykiatrin för utredning.

Actionskådespelaren har haft en lång karriär i filmbranschen, där han spelat i filmer tillsammans med några av Sveriges främsta skådespelare.

På söndagskvällen den 23 september larmades polisen till mannens bostad i Kista, där de fann hans hustru svårt skadad. Fruns liv gick inte att rädda och hon avled av sina skador.

Efter händelsen häktades skådespelaren på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har erkänt att han dödade henne, men nekat till rubriceringen mord.

Nu står det klart att mannen erkänner rubriceringen dråp. Det meddelade hans försvarsadvokat Elisabeth Selin till tingsrätten på onsdagen.

Skådisen protesterar

Erkännandet har banat väg för att domstolen nu fattat beslut att skådespelaren ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning på miljardbygget Helix i Huddinge.

Skådespelaren själv har protesterat mot domstolens beslut. Han anser att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning och att någon vidare utredning i frågan inte är nödvändig.

Under ett antal veckor kommer hans mentala tillstånd nu att utredas av bland annat en specialist i rättspsykiatri, en socialutredare och en psykolog.

Målet är att göra en grundlig utredning av huruvida han bör dömas till fängelsestraff, eller om sluten rättspsykiatrisk vård är en mer lämplig påföljd för brottet.

Träffades utomlands

Skådespelaren och hustrun träffades för ett antal år sedan när han medverkade i ett filmprojekt utomlands. Han var då mer än dubbelt så gammal som henne. Inom ett år hade de blivit ett par, gift sig och skaffat barn. Därefter gick flytten till Sverige.

Domstolsdokument som Expressen har tagit del av visar att paret tidigare har haft problem i sitt samliv. Därtill har flera personer i kvinnans närhet sagt att det har funnits inslag av våld i förhållandet.

Även mannen uppges ha haft problem.

– Mitt intryck är att han har haft det svårt. Det är en tragisk historia, det tror jag vi är ganska överens om. Det är tragiskt för samtliga inblandade, som det ofta är, har åklagare Malin Kühn tidigare sagt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!