Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skådespelarens karriär – innan han dödade frun

Skådespelaren har arbetat tillsammans med några av film-Sveriges största namn.
I söndags greps han misstänkt för mord.
Skådespelaren har i polisförhör erkänt att han bragt sin hustru om livet. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Han har spelat i en rad actionfilmer som skildrar den undre världen och arbetat med namn som Mikael Persbrandt, Stefan Sauk och Kjell Bergqvist.

För några år sedan drabbades skådespelaren och hustrun av problem i sitt liv tillsammans och den sista tiden ska han ha mått dåligt. 

I söndags dödade han sin fru, har han erkänt – samtidigt var parets barn i lägenheten.

I söndags kväll kom larmet till polisen. När en patrull anlände till bostaden i Kista i norra Stockholm hittades en svårt skadad kvinna. Hennes liv gick inte att rädda. 

Hennes make greps som misstänkt och sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord. 

I polisförhör har han erkänt att han dödat kvinnan. Mannen nekar till mord, men medger att det föreligger sannolika skäl för misstanke om dråp, enligt hans försvarsadvokat Elisabet Selin. 

"Men det är inte samma sak som att erkänna ett brott", skriver hon i ett sms.

 

LÄS MER: Stefan Sauk om mordmisstänkte skådespelaren 

 

Polisens tekniker på plats i Kista. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Jobbat med de största

Den tidigare ostraffade mannen inledde sin karriär i filmbranschen på 1990-talet och har spelat i en rad actionfilmer som handlar den undre världen och brottslighet.

Bland skådespelarna som deltagit i filmer han arbetat med finns namn som Mikael Persbrandt, Paolo Roberto och Stefan Sauk. 

– En stor tragik för alla inblandade parter. Framför allt för den som utsatts för brott. Det är bara tragiskt, säger Stefan Sauk och fortsätter:

– Jag har träffat honom många gånger och det här är bara att beklaga.

 

LÄS MER: Person hittad död – polisen utreder skådespelare misstänkt för mord

 

Skådespelaren greps misstänkt för mord och sitter nu häktad. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Problem i samlivet

Då den mordmisstänkte mannen gick ut gymnasiet hade han låga betyg, men fick goda omdömen i historia och samhällskunskap. I några ämnen fick han inget betyg alls.

Från 1990-talet och under flera år framöver var det filmbranschen som gällde för honom. Under åren var han flitigt anlitad och jobbade både som skådespelare och bakom kameran. Genom sin karriär har han haft ett starkt engagemang för sin filmgenre.

Mannen och hans hustru hade för en tid sedan dokumenterade problem i sitt liv tillsammans. Den senaste tiden har mannen mått dåligt, enligt åklagare Malin Kühn som driver mordutredningen.

"Haft det svårt"

– Mitt intryck är att han har haft det svårt. Det är en tragisk historia, det tror jag vi är ganska överens om. Det är tragiskt för samtliga inblandade, som det ofta är, säger åklagaren.

Parets barn var i bostaden när det misstänkta mordet inträffade, enligt Kühn. Men ingen ska ha blivit vittne till själva händelsen.

Någon exakt dödsorsak har ännu inte fastställts, och Malin Kühn vill inte gå in på vilket slags våld som ska ha orsakat hustruns död. 

Bytte advokat

Kvinnan, som är född på 1990-talet, ska obduceras på torsdagen. 

– Att det är han som har bragt henne om livet, det är ganska tydligt. Men exakt dödsorsak kan jag inte besvara, för det vet jag inte, säger Malin Kühn. 

Har han uppgett något motiv till handlingen?

– Det finns ju en anledning till att han har gjort det han har gjort, men om man kan kalla det motiv, det vet jag inte, säger Malin Kühn. 

Skådespelaren tilldelades först Sabina Saidi som försvarare men har begärt att få byta till Elisabet Selin. Hon avböjer att kommentera ärendet ytterligare.  

Mordmisstänkte skådespelaren

– Mannen har medverkat i ett flertal svenska actionfilmer

– Han inledde sin karriär i filmbranschen på 1990-talet

– Han har arbetat med skådespelare som Stefan Sauk, Mikael Persbrandt och Kjell Bergqvist

– Nu häktas han på sannolika skäl misstänkt för mord 

– Han medger att han dödat sin fru, men nekar till brottsrubriceringen mord 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!