Mannen är legitimerad sjuksköterska och åtalas nu, misstänkt för att ha försökt våldta en åttaårig flicka.Mannen är legitimerad sjuksköterska och åtalas nu, misstänkt för att ha försökt våldta en åttaårig flicka.
Mannen är legitimerad sjuksköterska och åtalas nu, misstänkt för att ha försökt våldta en åttaårig flicka.
Mannen arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Bilden är från ett annat sjukhus. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCKMannen arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Bilden är från ett annat sjukhus. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Mannen arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Bilden är från ett annat sjukhus. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Sjuksköterska misstänks ha försökt våldta flicka

Publicerad

Tidigt en sommarmorgon blev den åttaåriga flickan angripen av en man som försökte våldta henne, mitt i Örebro.

Våldtäktsförsöket avbröts av ett vittne och dagen därpå greps en man misstänkt för brottet. 

Nu åtalas mannen, som är legitimerad sjuksköterska, för försök till grov våldtäkt mot barn.

Mannen är legitimerad sjuksköterska och arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Det var vid 6.30 på morgonen den 26 juli som den lilla flickan blev angripen vid Oskarstorget i Örebro. Gärningsmannen höll för hennes mun samtidigt som han bar i väg henne. Sedan kastade han ner henne på marken, tryckte ner henne och höll fast henne, varpå han förde in sin hand under hennes trosor.

Flickan började blöda, fick hudavskrapningar på huvudet och ryggen och skador i slemhinnorna i munnen och på underläppen. Hon skrek, vilket ledde till att andra personer såg vad som hände.

– Först hörde jag skrik och då gick jag mot bilen och då såg jag. Jag fick ögonkontakt med gärningsmannen. Jag undrade vem det var som skrek och sen såg jag vad det var som pågick, berättade ett vittne för Expressen.

Gärningsmannen flydde enligt åtalet in i ett trapphus i närheten, där han sågs av ett vittne. Dagen därpå anhölls en man i sin frånvaro och på kvällen greps han. Mannen, som nekar till brott, åtalas nu för försök till grov våldtäkt mot barn.

Misstänks för stöld av arbetskläder

Den misstänkte mannen är legitimerad sjuksköterska och arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. 

Efter överfallet fick han inte jobba kvar. Men han hade kvar sitt passerkort, och i november, när han släppts ur häktet, fångade övervakningskameror hur han gick in på sin gamla arbetsplats och kom ut med sjukvårdens kläder. Han åtalas därför också för stöld men förnekar brott. 

Medan mannen satt häktad blev han anmäld till polisen och Inspektionen för vård och omsorg av sin arbetsgivare, Region Örebro. Skälet var att han misstänktes ha tagit kontakt med en patient på ett otillbörligt sätt på de sociala medierna Tinder och Snapchat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag