Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjuksköterska misstänks ha försökt våldta flicka

Mannen är legitimerad sjuksköterska och åtalas nu, misstänkt för att ha försökt våldta en åttaårig flicka.
Mannen arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Bilden är från ett annat sjukhus. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Tidigt en sommarmorgon blev den åttaåriga flickan angripen av en man som försökte våldta henne, mitt i Örebro.

Våldtäktsförsöket avbröts av ett vittne och dagen därpå greps en man misstänkt för brottet. 

Nu åtalas mannen, som är legitimerad sjuksköterska, för försök till grov våldtäkt mot barn.

Mannen är legitimerad sjuksköterska och arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. Det var vid 6.30 på morgonen den 26 juli som den lilla flickan blev angripen vid Oskarstorget i Örebro. Gärningsmannen höll för hennes mun samtidigt som han bar i väg henne. Sedan kastade han ner henne på marken, tryckte ner henne och höll fast henne, varpå han förde in sin hand under hennes trosor.

Flickan började blöda, fick hudavskrapningar på huvudet och ryggen och skador i slemhinnorna i munnen och på underläppen. Hon skrek, vilket ledde till att andra personer såg vad som hände.

– Först hörde jag skrik och då gick jag mot bilen och då såg jag. Jag fick ögonkontakt med gärningsmannen. Jag undrade vem det var som skrek och sen såg jag vad det var som pågick, berättade ett vittne för Expressen.

Gärningsmannen flydde enligt åtalet in i ett trapphus i närheten, där han sågs av ett vittne. Dagen därpå anhölls en man i sin frånvaro och på kvällen greps han. Mannen, som nekar till brott, åtalas nu för försök till grov våldtäkt mot barn.

Misstänks för stöld av arbetskläder

Den misstänkte mannen är legitimerad sjuksköterska och arbetade fram till att brottet begicks inom sjukvården i Region Örebro. 

Efter överfallet fick han inte jobba kvar. Men han hade kvar sitt passerkort, och i november, när han släppts ur häktet, fångade övervakningskameror hur han gick in på sin gamla arbetsplats och kom ut med sjukvårdens kläder. Han åtalas därför också för stöld men förnekar brott. 

Medan mannen satt häktad blev han anmäld till polisen och Inspektionen för vård och omsorg av sin arbetsgivare, Region Örebro. Skälet var att han misstänktes ha tagit kontakt med en patient på ett otillbörligt sätt på de sociala medierna Tinder och Snapchat. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!