Polisen har gripit sju personer. Foto: NIKLAS HENRIKCZON / NIKLAS HENRIKCZON EXPRESSEN
Polisen har gripit sju personer. Foto: NIKLAS HENRIKCZON / NIKLAS HENRIKCZON EXPRESSEN

Sju gripna för misstänkt mordförsök

Publicerad

En svårt skadad man i 30-årsårsåldern hittades svårt skadad i ett trapphus i Västerås natten mot lördag.

Sammanlagt sju personer har gripits misstänkta för mordförsök.

– Någon form av tillhygge ska ha använts, säger Per Andersson, jourförundersökningsledare vid polisen i Västerås.

Det var vid 23.30-tiden på sena lördagskvällen som polisen larmades till adressen i Västerås efter att boende i huset hört av sig om att det pågick någon form av bråk. I trapphuset påträffade polisen en svårt skadad man i 30-årsårsåldern. 

Polisen: "Han är allvarligt skadad"

Han fördes direkt med ambulans till sjukhus. På söndagsmorgonen vårdades han fortfarande kvar på sjukhuset.

– Han är allvarligt skadad men det ska inte röra sig om några livshotande skador, säger jourförundersökningsledare Per Andersson.

Han fortsätter:

– Någon form av tillhygge ska ha använts.

Sju gripna misstänkta för mordförsök

Enligt polisen är det fortfarande oklart exakt vad som hänt med bråk ska ha brutit ut i en eller två lägenhet i huset.

– Två lägenheter i huset är avspärrade för teknisk undersökning, säger Per Andersson.

Sammanlagt sju misstänkta personer kunde gripas av polisen. På söndagsförmiddagen hade fyra av dem anhållits. Förhör med de övriga tre pågick då fortfarande och därefter får åklagaren ta ställning till om även de ska anhållas.

På grund av offrets allvarliga skador och det faktum att han blev attackerad med ett tillhygge rubriceras brottet som ett mordförsök.

Så alla sju män misstänks nu för mordförsök?

– Ja, det stämmer.

Det är fortfarande oklart vilken relation den misshandlade mannen har till de misstänkta gärningsmännen. Även motivet till mordförsöket är i nuläget okänt, enligt polisen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag