Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sista bilden på spårlöst försvunna Adrianna, 24

Det sista spåret efter 24-åriga Adrianna Klikowicz, är en bild från en övervakningskamera i Kristinebergs tunnelbane-station i Stockholm från den 25 januari i år. Foto: POLISEN
Adrianna Klikowicz försvann i januari tidigare i år. Foto: PRIVAT
Patrik Linfeldt försvann när han var på väg till sin familj i Malmö. Foto: PRIVAT
Patrik Linfeldt försvann den 22 maj förra året i Hallsberg. Foto: PRIVAT

Missing people har letat efter fler än 3 000 personer sedan starten 2012.

Ett fåtal förblir spårlöst försvunna.

– Min dröm är att jag ska vakna och ha ett sms från henne, säger Mateusz Klikowicz, bror till försvunna Adrianna, 24.

Den 22 maj förra året klev 23-årige Patrik Linfeldt av tåget i Hallsberg söder om Örebro. Han var på väg hem till familjen i Malmö från Musikkonservatoriet i Falun, där han studerade klassiskt slagverk. Ingen vet varför Patrik valde att kliva av tåget.

– Han mådde inte bra vid den här perioden så vi bokade en tågbiljett hem åt honom, säger Patriks pappa Jörgen Linfeldt.

– Kvart i tre talade min fru med honom, men sen försökte hon ringa igen men då svarade han inte.

Ingen har sett Patrik sedan dess.

Efter försvinnandet tog familjen kontakt med organisationen Missing people, som arbetar ideellt med att leta efter försvunna personer runtom i landet. 

Efter godkännande från polisen lägger de ut bild och information om den försvunna personen på Facebook och organiserar sedan sökinsatser. Flera gånger varje månad hör polisen själva av sig för att ta hjälp av Missing people, som i dag har över 40 000 medlemmar.

23-åriga Patrik Linfeldt studerade på Musikkonsevatoriet i Falun. Den 22 maj förra året tog han tåget mot familjen i Malmö. Men i Hallsberg klev han av, ingen vet varför, och sedan dess har inget sett honom.

En femtedel hittas döda

Av drygt 500 anmälningar till Missing people förra året hittades ungefär 400 personer vid liv och 100 döda. 23-årige Patrik Linfeldt tillhör det fåtal som fortfarande är spårlöst försvunna.

Innan han försvann hade Patrik nyligen utsetts till årets slagverkare på jazz-sm och belönats med flera stipendier för sitt musicerande. Tanken var att han skulle börja på Musikhögskolan i Malmö hösten 2017.

Men tiden före försvinnandet var han deprimerad. Patriks pappa Jörgen tror att det var i samband med det hårda arbetet för att komma in på musikhögskolan som Patrik började må dåligt och att han kan ha hamnat i en psykos dagar före försvinnandet. 

– Hans depressiva mående hängde ihop med att han hade övat väldigt mycket, säger Jörgen.

I närheten av tågstationen i Hallsberg hittade polisen senare två av Patriks väskor. Ett flertal sökinsatser har genomförts sedan dess men Patrik är fortfarande försvunnen. 

Jörgen Linfeldt är pappa till försvunne Patrik. Foto: Privat

"Vill verkligen krama henne"

En av dem som försvunnit i år men som fortfarande inte hittats är 24-åriga Adrianna Klikowicz. Det sista spåret efter henne är en bild från en övervakningskamera i Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm, tagen den 25 januari.

Brodern Mateusz menar att Adrianna mådde bra vid tiden för försvinnandet.

– Jag har gått igenom tusen scenarier till varför hon försvann. Hon hade många drömmar och planerade att se världen, säger han.

Missing people har genomfört flera misslyckade sökinsatser efter Adrianna. Mateusz Klikowicz har fortfarande hopp om att han ska få återse sin syster.

– Min dröm är att jag ska vakna och ha ett sms från henne. Jag vill verkligen krama henne, säger han.

Just nu letar Missing people efter 45 personer i Sverige. Organisationen har sedan starten 2012 sökt efter fler än 3 000 personer.

 

”Mille” försvunnen i över två år

Foto: Missing people

61-årige Sven ”Mille” försvann spårlöst den 17 juni 2016 efter att senast ha setts på Storgatan i centrala Nässjö. Sven har grått rufsigt hår, svårt att gå, är 175-180 centimeter lång och väger cirka 100 kilo. Han var vid försvinnandet klädd i lila tröja med kort ärm, joggingbyxor och sandaler.

 

Familjens vädjan om Andreas

Foto: Missing people

Andreas, 45, försvann från universitetet i Lund den 17 augusti 2015 och har inte setts sedan dess. Andreas familj vädjar om tips och vid försvinnandet ska han ha burit glasögon, blå skjorta, beigea byxor och bruna skor. Andreas är 184 centimeter lång och väger 92 kilo. 

 

Johan reste bort i husbilen

Foto: Missing people

Den 24 april i år försvann 51-årige Johan från Kalmar i sin husbil. Han är 193 centimeter lång och väger 93 kilo. Hans husbil är en vit Renault HomeCar med registreringsnummer AHW 997.

 

80-årige Rune lider av demens

Foto: Missing people

80-årige Rune försvann från sitt hem i Bergsåker i Sundsvall den 27 augusti förra året. Trots flera sökningar har Rune, som lider av demens, inte hittats. Han är 180 centimeter lång och har grått hår. Man tror att han kan ha cyklat när han försvann.

 

Adrianna fångades på bild vid tunnelbanan

Foto: Privat

24-åriga Adrianna Klikowicz sågs senast i Kristineberg i Stockholm den 25 januari i år. Hon fångades på bild vid tunnelbanestationen strax efter klockan fem på eftermiddagen och är därefter spårlöst försvunnen. Adrianna har långt, brunt hår, glasögon, är  175 centimeter lång och väger 55 kilo.

 

Patrik, 23, klev av tåget i Hallsberg

Foto: Privat

Det har nu gått över ett år sedan 23-åriga Patrik Linfeldt klev av tåget i Hallsberg och försvann. Vid försvinnandet den 22 maj 2017 hade han kort mellanblont hår. Han väger 55 kilo och är 173 centimeter lång. 

 

Har du sett någon av dessa personer? Ring polisen på 114 14.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!