Sexforum hackat – svenska sexköpare och säljare hotas att hängas ut

En av dem som tidigare varit medlem på sajten – och som visar kopia på utpressarmejlet hon fått – är 21-åriga Alexandra.
Foto: Privat
Här är ett av meddelanden som sprids till användarna.
Foto: PRIVAT / PRIVAT
Uppmaning att betala.
Foto: PRIVAT / PRIVAT
Foto: PRIVAT / PRIVAT
Genrebild.
Foto: / SCANPIX NORWAY / TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Ett av Sveriges största sexforum har hackats.

Nu hotmejlar hackare användarna – betala eller hängs ut. 

Även raderade konton riskerar att läcka. 

– Första känslan var ju panik, säger drabbade Alexandra, 21.

Nätforumet är en av de största svenska sajterna för att köpa och sälja sex. Användare kan där lägga upp bilder på sig själv, chatta och redigera sin användarsida. 

”Trodde mitt konto var raderat”

En av dem som tidigare varit medlem på sajten – och som visar kopia på utpressarmejlet hon fått – är 21-åriga Alexandra. 

– Jag har lämnat den världen bakom mig. Då blir det naturligtvis en chock när det kommer upp igen, genom hotbrev till ens privata mejl.

Alexandra är grundare av initiativet ”Vi vågar!”, en ideell organisation för personer med psykisk ohälsa eller som varit utsatta för sexuella övergrepp.

Ett meddelande från sajten.

”Rädd att videos och foton sprids”

Alexandra säger att hon fick utpressarmejlet i måndags. 

– Det jag mest blev rädd för är att nu kommer det att komma ut konversationer med förövare. Att de lägger ut bilder och filmer. Några av de kunder jag hade kontakt med via sidan utsatte ju mig för olika typer av övergrepp och hot som också gett stora konsekvenser för mitt liv. 

Hackarna: ”Vi har dumpat hela databasen”

Nätforumet har legat nere i perioder under veckan och användare som gick in där möttes av texten:

Vi har dumpat hela databasen, och den innehåller bland annat ip-nummer, emails, användarnamn som har skickats mellan olika användare.

Betala - eller hängs ut 25 april

I hotmejlet som gått ut till anslutna användare står det: 

Vi kommer skicka all data till polisen och andra organisationer som jobbar mot prostitution och även publicera all information på olika forum den 25 april”.

Sedan följer en webbadress och en uppmaning att där betala 1 000 kronor i bitcoin innan den 25 april.

Här är meddelandet som skickats ut på forumet.

Stor rädsla bland sexarbetare

Sedan Alexandra fick mejlet har hon kommit i kontakt med flera andra tidigare eller nuvarande sexarbetare som känner stor rädsla för vad som väntar. Alexandra säger att hon polisanmält hoten och en advokatbyrå har kopplats in som erbjudit sig att hjälpa drabbade. 

Rådet: Betala inte

– Det viktigaste är att inte betala. Anmäl och ta hjälp av de organisationer som finns för att få hjälp, säger Gabriella, administratör för gruppen #intedinhora. 

– Det är många som är väldigt oroliga att hängas ut inför sin familj, sina vänner, sin arbetsgivare. Det här är ju det värsta många kan tänka sig. På så vis är det ett väldigt effektivt hot, och många som kan tänka sig att betala, säger Gabriella.

Merly Åsbogård, som ligger bakom Instagramkonto @viskansviol har uppmärksammat hackerattacken, och uppmanar drabbade att polisanmäla.
Foto: PRIVAT

Kan drabba även de som raderat sitt konto

Också Merly Åsbogård, som ligger bakom instagramkontot @viskansviol har uppmärksammat hackerattacken, och uppmanar drabbade att polisanmäla. 

– Vi vet att personer med aktiva konton har kontaktats, vi tror att det även gått att nå redan raderade konton, säger Merly Asbogård.

Det finns även uppgifter om att ytterligare sexsajter hackats – också där nämns datumet 25 april och att pengar från användare som inte vill hängas ut ska föras över innan dess. 

Enligt sajten Blockchain har 14 personer gjort transaktioner till kontot som utpressarna hänvisar till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.