Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samir Khan, 22, är spårlöst försvunnen

Samir Khan, 22, har varit försvunnen i mer än två månader.

Polisen misstänker att han har blivit kidnappad – och vill nu ha allmänhetens hjälp.

– Han skulle aldrig försvinna på det här viset frivilligt, säger hans anhöriga.

Den 8 oktober i år var senaste gången som Samir Khan, 22, hördes av. Då ringde han till en vän, men sedan dess är han spårlöst försvunnen.

Polisen misstänker nu att Samir Khan har blivit kidnappad.

– Vi behöver hjälp av allmänheten för att hitta honom. Han är försvunnen och vi kan inte utesluta att brott har begåtts. Vi utreder ett misstänkt människorov, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vi utreder ett misstänkt människorov, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Koppling till flera platser i Sverige

Samir Khan bor i Enskede i södra Stockholm och jobbade i Skärholmen i sydvästra Stockholm. Han har tidigare bott i Uppsala och ska ofta ha rört sig i norra Stockholm och i Örebro, enligt polisen. 

Var han befann sig vid försvinnandet är i nuläget oklart. Polisen poängterar att 22-åringen inte är misstänkt för något brott.

– Han är försvunnen och därför går vi ut med den här efterlysningen, säger Anna Westberg.

Anhöriga: "Allting var så positivt"

Samir Khans anhöriga, mamma och två systrar, säger att de är mycket oroliga. Deras son och bror har nu varit försvunnen i mer än två månader. 

Han dömdes i våras i tingsrätten till ett kortare fängelsestraff, men hans anhöriga upplevde nu att livet var på rätt väg.

– Han hade fått lägenhet och börjat jobba, det kändes som att han var på rätt väg. Allting var så positivt, säger de, och tillägger:

– Han skulle aldrig försvinna på det här viset frivilligt, utan att säga till oss.

Har du sett eller hört något kopplat till Samir Khans försvinnande? Hör av dig till polisen på 114 14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.