Samir Khan, 22, är spårlöst försvunnen

Publicerad

Samir Khan, 22, har varit försvunnen i mer än två månader.

Polisen misstänker att han har blivit kidnappad – och vill nu ha allmänhetens hjälp.

– Han skulle aldrig försvinna på det här viset frivilligt, säger hans anhöriga.

Den 8 oktober i år var senaste gången som Samir Khan, 22, hördes av. Då ringde han till en vän, men sedan dess är han spårlöst försvunnen.

Polisen misstänker nu att Samir Khan har blivit kidnappad.

– Vi behöver hjälp av allmänheten för att hitta honom. Han är försvunnen och vi kan inte utesluta att brott har begåtts. Vi utreder ett misstänkt människorov, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vi utreder ett misstänkt människorov, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Koppling till flera platser i Sverige

Samir Khan bor i Enskede i södra Stockholm och jobbade i Skärholmen i sydvästra Stockholm. Han har tidigare bott i Uppsala och ska ofta ha rört sig i norra Stockholm och i Örebro, enligt polisen. 

Var han befann sig vid försvinnandet är i nuläget oklart. Polisen poängterar att 22-åringen inte är misstänkt för något brott.

– Han är försvunnen och därför går vi ut med den här efterlysningen, säger Anna Westberg.

Anhöriga: "Allting var så positivt"

Samir Khans anhöriga, mamma och två systrar, säger att de är mycket oroliga. Deras son och bror har nu varit försvunnen i mer än två månader. 

Han dömdes i våras i tingsrätten till ett kortare fängelsestraff, men hans anhöriga upplevde nu att livet var på rätt väg.

– Han hade fått lägenhet och börjat jobba, det kändes som att han var på rätt väg. Allting var så positivt, säger de, och tillägger:

– Han skulle aldrig försvinna på det här viset frivilligt, utan att säga till oss.

Har du sett eller hört något kopplat till Samir Khans försvinnande? Hör av dig till polisen på 114 14.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag