Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så pressas exet om mordet på Tova, 19

Tova Moberg skulle ha tagit studenten nu i somras. Hon blev 19 år gammal. Foto: Privat
Tova Mobergs expojkvän, när han leddes in till tingsrätten under häktningsförhandlingarna. Foto: ALEX LJUNGDAHL

I förhör efter förhör pressar polisen den 22-årige expojkvännen om mordet på Tova Moberg – nu ska han höras ännu en gång.

Enligt åklagaren Christer Sammens verkar mannen ha "accepterat situationen" han befinner sig i.

– Han har tagit det hela ... det är inget särskilt med det, om jag uttrycker mig så, säger åklagaren.

Det har snart gått tre månader sedan Tova Moberg, 19, försvann. Senare hittades hon nedsänkt i en sjö vid expojkvännens gård utanför Hudiksvall.

Den 18 maj häktades han, den 22-årige mannen, på sannolika skäl misstänkt för mordet. Han sitter fortfarande frihetsberövad.

– Han har tagit det hela ... det är inget särskilt med det, om jag uttrycker mig så. Han har accepterat situationen att han är misstänkt, men nekar till brott. Det är min tolkning, även om man inte ska tolka för mycket, säger åklagaren Christer Sammens.

Åklagaren Christer Sammens. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Krävande förhör

Med det stämmer han in i den bild som rättsläkaren tidigare gett av 22-åringen. I en sinnesundersökning från juni beskrev läkaren honom som "förvånansvärt bekymmersfri" och i undersökningen förklarade han själv att han sover gott i häktet.

 

LÄS MER: Tova skrev dagbok – förutsåg sin egen död

 

Den misstänkte mördaren går igenom krävande förhör. Expressen har tidigare skrivit om ett av förhören som varade i tre timmar – och efter det har han fortsatt att ställas till svar för det polisen menar att han gjort.

Mitt emot förhörsledaren.

Pressad att svara på frågorna. Om och om igen.

– Det har hållits rätt många förhör. Jag har inte exakt antal, men han har nog hörts sju-åtta gånger sedan han blev häktad. Och jag tror det är förhör den här veckan igen, säger åklagaren Christer Sammens.

I förhör efter förhör pressas 22-åringen, som här ses tillsammans med sin advokat under häktningsförhandlingen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Har hans version ändrats med tiden?

– Han har lämnat en version som till det yttre varit ganska likartad. Lite förenklat är hans version att han har träffat henne, men att han inte har med hennes död att göra.

Dumpade kroppen

Polisens teori är att 22-åringen mördade Tova med ett tillhygge för att därefter dumpa kroppen i vattnet. Åtal lär dröja några månader till, tror Christer Sammens.

 

LÄS MER: Exet dödshotade Tova före mordet

 

– Jag har väl en viss förhoppning om att det ska räcka till en fällande dom. Men vi måste vända på alla stenar och det är inte jag som dömer, säger åklagaren.

22-åringens advokat Bo Karlsson har inga kommentarer att lämna.

Tova Mobergs kropp hittades efter ett omfattande sökarbete. Foto: ALEX LJUNGDAHL