Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här jobbar Brottscentralen

"Brottscentralen" är ett kriminalprogram på Expressen.se.

Brottscentralen rapporterar om aktuella brott och tittarna får följa polisen live i deras arbete. Redaktionen har en ständig kontakt med olika polisdistrikt runtom i landet.

Programmets koncept bygger på att tittarna är med. Vi uppmuntrar tittarna att följa och kommentera händelseutvecklingen via Facebook och Twitter. Ni kan även höra av er direkt till redaktionen på tips@brottscentralen.se. Du som lämnar tips omfattas av källskydd.

Brottscentralens program omfattas av yttrandefrihetsgrundlagen och vi följer de pressetiska reglerna.

Frågan om vi ska publicera signalement eller bild på en okänd gärningsman avgörs från fall till fall. Vid besluten tar vi hänsyn till bland annat det misstänkta brottets art och grovhet, om den misstänkte är på fri fot och anses utgöra en fara för allmänheten samt andra omständigheter som kan motivera publicering.


Över tid kan omständigheterna förändras, exempelvis att en tidigare okänd gärningsman blir identifierad av polis. I sådana fall kan redaktionen ta bort eller "maska" bilder om detta anses påkallat.

Vid våra publiceringar döljer vi i regel inte ansikten på personer som valt att delta i aktioner eller evenemang på offentliga platser.

Har du andra frågor? Mejla till brottscentralen@expressen.se
Vill du tipsa Polisen, ring 11414.

Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.