Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så här jobbar Brottscentralen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

"Brottscentralen" är ett kriminalprogram på Expressen.se.

Brottscentralen rapporterar om aktuella brott och tittarna får följa polisen live i deras arbete. Redaktionen har en ständig kontakt med olika polisdistrikt runtom i landet.

Programmets koncept bygger på att tittarna är med. Vi uppmuntrar tittarna att följa och kommentera händelseutvecklingen via Facebook och Twitter. Ni kan även höra av er direkt till redaktionen på tips@brottscentralen.se. Du som lämnar tips omfattas av källskydd.

Brottscentralens program omfattas av yttrandefrihetsgrundlagen och vi följer de pressetiska reglerna.

Frågan om vi ska publicera signalement eller bild på en okänd gärningsman avgörs från fall till fall. Vid besluten tar vi hänsyn till bland annat det misstänkta brottets art och grovhet, om den misstänkte är på fri fot och anses utgöra en fara för allmänheten samt andra omständigheter som kan motivera publicering.


Över tid kan omständigheterna förändras, exempelvis att en tidigare okänd gärningsman blir identifierad av polis. I sådana fall kan redaktionen ta bort eller "maska" bilder om detta anses påkallat.

Vid våra publiceringar döljer vi i regel inte ansikten på personer som valt att delta i aktioner eller evenemang på offentliga platser.

Har du andra frågor? Mejla till brottscentralen@expressen.se
Vill du tipsa Polisen, ring 11414.

Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.