Under tisdagen inleds rättegången mot Rakhmat Akilov. Foto: POLISENUnder tisdagen inleds rättegången mot Rakhmat Akilov. Foto: POLISEN
Under tisdagen inleds rättegången mot Rakhmat Akilov. Foto: POLISEN
Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt. Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅNExpressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt. Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅN
Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt. Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅN

Så följer du rättegången mot Rakhmat Akilov

Publicerad

Nu ställs terrormisstänkte Rakhmat Akilov inför rätta.

Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt.

Ställ dina frågor till krimkrönikör Catarina Lundbäck – och hör åklagarens sakframställan direkt.

35 förhandlingsdagar

Tisdag 09.15 börjar rättegången mot Rakhmat Akilov. Den är planerad att pågå i totalt 35 dagar fram till den 9 maj och dom kan meddelas någon gång före midsommar.

Åklagaren börjar

Första veckan handlar om åklagaren Hans Ihrmans sakframställan. Andra veckan ska Rakhmat Akilov själv förhöras. Därefter riktas fokus mot de drygt 150 målsägande som drabbades av dådet på Drottninggatan den 7 april.

Hör ljudet från rätten

Med start 8.30 sänder Expressen TV från Stockholms tingsrätt, där vårt team med krönikörerna Britta Svensson och Catarina Lundbäck, krimreportern Nina Svanberg och tv-reportrarna Nicole Fältlöv-Amiri och Li Rodziewicz befinner sig. 09.15 börjar åklagarens sakframställan. Hör den direkt i Expressen TV.

Brottscentralen Extra

Klockan 10.30 sänder Brottscentralen extra med Lisah Silfwer som programledare.

Fråga Catarina Lundbäck

Expressen direktrapporterar rättegången hela dagen. På expressen.se kan du, förutom att följa utvecklingen, ställa dina frågor till vår kriminalkrönikör Catarina Lundbäck.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag