Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så följer du rättegången mot Rakhmat Akilov

Under tisdagen inleds rättegången mot Rakhmat Akilov.
Foto: POLISEN
Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt.
Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅN

Nu ställs terrormisstänkte Rakhmat Akilov inför rätta.

Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt.

Ställ dina frågor till krimkrönikör Catarina Lundbäck – och hör åklagarens sakframställan direkt.

35 förhandlingsdagar

Tisdag 09.15 börjar rättegången mot Rakhmat Akilov. Den är planerad att pågå i totalt 35 dagar fram till den 9 maj och dom kan meddelas någon gång före midsommar.

Åklagaren börjar

Första veckan handlar om åklagaren Hans Ihrmans sakframställan. Andra veckan ska Rakhmat Akilov själv förhöras. Därefter riktas fokus mot de drygt 150 målsägande som drabbades av dådet på Drottninggatan den 7 april.

Hör ljudet från rätten

Med start 8.30 sänder Expressen TV från Stockholms tingsrätt, där vårt team med krönikörerna Britta Svensson och Catarina Lundbäck, krimreportern Nina Svanberg och tv-reportrarna Nicole Fältlöv-Amiri och Li Rodziewicz befinner sig. 09.15 börjar åklagarens sakframställan. Hör den direkt i Expressen TV.

Brottscentralen Extra

Klockan 10.30 sänder Brottscentralen extra med Lisah Silfwer som programledare.

Fråga Catarina Lundbäck

Expressen direktrapporterar rättegången hela dagen. På expressen.se kan du, förutom att följa utvecklingen, ställa dina frågor till vår kriminalkrönikör Catarina Lundbäck.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.