Carin Ohlsson, ordförande i S-kvinnor. Foto: Pressbild
Carin Ohlsson, ordförande i S-kvinnor. Foto: Pressbild

S-kvinnor polisanmäler detingsajten Sugardaters

Publicerad

S-kvinnor polisanmäler dejtingsajten Sugardaters.

Detta efter att sajten uppmärksammats på flera håll i media, senast då Brottscentralen kunde avslöja att en SVT-chef försökt köpa sex av en 14-åring.

– De måste släckas ner, det här är ju helt vidrigt, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

Tidigare i veckan uppmärksammades en reklamkampanj för "sugar dating" utanför Chalmers tekniska högskola i Göteborg. 

Med budskap som "Hej studenter! 0 kronor i studielån? Dejta en sugar daddy" uppmanades studenter att dejta för pengar för att finansiera sina studier. Reklamen anmäldes av studentkåren, vilket GT skrev om.

Fenomenet uppmärksammades på nytt i dag, då Brottscentralen kunde avslöja att en SVT-chef försökt köpa sex av en 14-åring. Avslöjandet har lett till att SVT har startat en intern utredning mot chefen.

 

Foto: Skärmdump

 

LÄS MER: SVT-chef försöker köpa sex av 15-åring

 

S-kvinnor polisanmäler Sugardaters

Konceptet "sugar dating" går ut på att vuxna män med pengar träffar kvinnor de kan "skämma bort". Men såväl polisen som flera kvinnor som Expressen talat med vittnar om att det i själva verket rör sig om sexhandel.

 

 

Med både den tidigare reklamkampanjen – som sajten Rich meet Beautiful stod bakom – och det nya avslöjandet i åtanke väljer nu S-kvinnor, Socialdemokraternas kvinnoförbund, att polisanmäla båda sajterna. 

Ordförande Carina Ohlsson menar att fenomenet handlar om koppleri och anstiftan till brott mot sexköpslagen.

– Vi tyckte det var lika bra att polisanmäla båda sajterna, sedan får vi se hur polisen går vidare. Det är helt förfärligt hur man ser på unga kvinnor kontra äldre män. Men vi kommer inte stanna där. Jag lyfte frågan i dag i riksdagen till Gustav Fridolin. Ena sajten har riktat in sig på studenter och Utbildningsdepartementet behöver vara involverade, säger Ohlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag