Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Johansson startar nytt liv efter knivattacken

Robin Johansson knivhöggs sju gånger när han klev emellan i ett bråk. Foto: Brian Mulindwa
Nu har han och flickvännen Julia Markham bestämt sig för att flytta från Stockholm och starta ett nytt liv. Foto: Youtube
Ett av knivhuggen i låret träffade illa och Robin förlorade mycket blod. Foto: Privat
Robin Johansson var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017. Foto: Youtube

Tidigare ”Ex on the beach”-deltagaren och Youtube-profilen Robin Johansson knivhöggs sju gånger efter att han försökte skydda sin lillebror i ett bråk.

Händelsen har gjort att han och flickvännen beslutat att flytta från Stockholm för att starta ett nytt liv.

– Jag känner mig inte trygg här, säger Robin.

Robin Johansson, 24, som var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017, har fortfarande inte återhämtat sig efter knivattacken utanför en krog på Södermalm i Stockholm den 21 februari i år. De senaste två veckorna har spenderats mestadels i sängen.

– Jag har ont på vissa ställen när jag rör mig. Eller om jag lyckas vrida handleden lite så stramar det för alla mina senor har ju gått av i fingret, det gör ju ganska ont, säger Robin Johansson.

Robin Johansson knivhöggs sju gånger utanför en bar på Södermalm i Stockholm. Foto: Privat

Två män med kniv gick till attack

Upprinnelsen till attacken ska ha varit ett tjafs mellan en grupp ungdomar och Robins lillebror utanför en bar. Gänget ska plötsligt ha börjat slå mot lillebrodern – vilket fick Robin att kliva emellan. När hans bror hade åkt i väg i en taxi gick två män med kniv till attack mot Robin. 

– Jag tar upp mina händer och då börjar de hugga mig i mina händer, i handleden, de hugger mig tre gånger i låret. Det gick så fort så det är svårt att förklara. 

Robin märkte att han i tumultet blivit knivhuggen – sju gånger. Tre gånger i låret, två på fingrarna, ett i handleden och ett hugg i revbenen. Ett av huggen i låret träffar illa – han förlorar mycket blod, men lyckas ändå ta sig in på baren där han får hjälp.

 

LÄS MER: Dokusåpaprofilen knivhuggen: ”Sprutar blod”

 

Robin Johansson: "Det var som en film"

– Jag la mig ner för jag började känna hur min energi bara försvann och mina byxor började bli helt illröda. Så de drog av mig byxorna och då såg jag blod som sprutade som en fontän, det var som en film. 

En man inne på baren satte ett bälte runt Robin Johanssons lår för att stoppa blödningen.

– Jag kände hur min energi bara sjönk och sjönk. Alla som stod runt mig slog mig i ansiktet och sa "Robin försvinn inte". Jag kände verkligen att nu dör jag. 

Två veckor efter misshandeln har Robin och hans sambo Julia Markham tagit beslutet att flytta från Stockholm.

–  Nu när allt det här hände kände jag ännu mer att jag vill lämna Stockholm. Jag känner mig inte trygg här på Stockholm gator, säger Robin.

Robin Johansson vårdades på sjukhus efter knivattacken. Foto: Privat

"Mitt livs wake up-call"

Vart flyttlasset går är ännu inte bestämt, men paret funderar på att starta ett nytt liv i Norrköping, Linköping eller Göteborg – eller kanske till och med utomlands.

– Helst kanske jag skulle vilja flytta från Sverige helt och hållet, säger Robin.

– Jag har fått mitt livs wake up-call. Jag hade aldrig trott att det här skulle hända, så det är klart att man lär sig av det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!