Robin Johansson knivhöggs sju gånger när han klev emellan i ett bråk. Foto: Brian MulindwaRobin Johansson knivhöggs sju gånger när han klev emellan i ett bråk. Foto: Brian Mulindwa
Robin Johansson knivhöggs sju gånger när han klev emellan i ett bråk. Foto: Brian Mulindwa
Nu har han och flickvännen Julia Markham bestämt sig för att flytta från Stockholm och starta ett nytt liv. Foto: YoutubeNu har han och flickvännen Julia Markham bestämt sig för att flytta från Stockholm och starta ett nytt liv. Foto: Youtube
Nu har han och flickvännen Julia Markham bestämt sig för att flytta från Stockholm och starta ett nytt liv. Foto: Youtube
Ett av knivhuggen i låret träffade illa och Robin förlorade mycket blod. Foto: PrivatEtt av knivhuggen i låret träffade illa och Robin förlorade mycket blod. Foto: Privat
Ett av knivhuggen i låret träffade illa och Robin förlorade mycket blod. Foto: Privat
Robin Johansson var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017. Foto: YoutubeRobin Johansson var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017. Foto: Youtube
Robin Johansson var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017. Foto: Youtube

Robin Johansson startar nytt liv efter knivattacken

Publicerad

Tidigare ”Ex on the beach”-deltagaren och Youtube-profilen Robin Johansson knivhöggs sju gånger efter att han försökte skydda sin lillebror i ett bråk.

Händelsen har gjort att han och flickvännen beslutat att flytta från Stockholm för att starta ett nytt liv.

– Jag känner mig inte trygg här, säger Robin.

Robin Johansson, 24, som var med i dokusåpan ”Ex on the beach” våren 2017, har fortfarande inte återhämtat sig efter knivattacken utanför en krog på Södermalm i Stockholm den 21 februari i år. De senaste två veckorna har spenderats mestadels i sängen.

– Jag har ont på vissa ställen när jag rör mig. Eller om jag lyckas vrida handleden lite så stramar det för alla mina senor har ju gått av i fingret, det gör ju ganska ont, säger Robin Johansson.

Robin Johansson knivhöggs sju gånger utanför en bar på Södermalm i Stockholm.Foto: Privat

Två män med kniv gick till attack

Upprinnelsen till attacken ska ha varit ett tjafs mellan en grupp ungdomar och Robins lillebror utanför en bar. Gänget ska plötsligt ha börjat slå mot lillebrodern – vilket fick Robin att kliva emellan. När hans bror hade åkt i väg i en taxi gick två män med kniv till attack mot Robin. 

– Jag tar upp mina händer och då börjar de hugga mig i mina händer, i handleden, de hugger mig tre gånger i låret. Det gick så fort så det är svårt att förklara. 

Robin märkte att han i tumultet blivit knivhuggen – sju gånger. Tre gånger i låret, två på fingrarna, ett i handleden och ett hugg i revbenen. Ett av huggen i låret träffar illa – han förlorar mycket blod, men lyckas ändå ta sig in på baren där han får hjälp.

 

LÄS MER: Dokusåpaprofilen knivhuggen: ”Sprutar blod”

 

Robin Johansson: "Det var som en film"

– Jag la mig ner för jag började känna hur min energi bara försvann och mina byxor började bli helt illröda. Så de drog av mig byxorna och då såg jag blod som sprutade som en fontän, det var som en film. 

En man inne på baren satte ett bälte runt Robin Johanssons lår för att stoppa blödningen.

– Jag kände hur min energi bara sjönk och sjönk. Alla som stod runt mig slog mig i ansiktet och sa "Robin försvinn inte". Jag kände verkligen att nu dör jag. 

Två veckor efter misshandeln har Robin och hans sambo Julia Markham tagit beslutet att flytta från Stockholm.

–  Nu när allt det här hände kände jag ännu mer att jag vill lämna Stockholm. Jag känner mig inte trygg här på Stockholm gator, säger Robin.

Robin Johansson vårdades på sjukhus efter knivattacken.Foto: Privat

"Mitt livs wake up-call"

Vart flyttlasset går är ännu inte bestämt, men paret funderar på att starta ett nytt liv i Norrköping, Linköping eller Göteborg – eller kanske till och med utomlands.

– Helst kanske jag skulle vilja flytta från Sverige helt och hållet, säger Robin.

– Jag har fått mitt livs wake up-call. Jag hade aldrig trott att det här skulle hända, så det är klart att man lär sig av det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag