Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rånmördaren dömd för stekpanneattack

Reza Almasi Bardemili begärs häktad för mordet på en juvelerare. Han dömdes senare till 16 års fängelse. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Doudou Ahoka, 34, inför rätta för dubbelmordet i Ljungsbro. Foto: LARS ANDERSSON

Rånmördaren Reza Almasi Bardemili, 29, kom ihop sig med dubbelmördaren Doudou Ahoka, 38, om maten i Kumlafängelset.

Det slutade i en våldsam attack:

– Jag kände att jag var trött på honom. Så han fick en stekpanna i huvudet.

Under fredagen dömdes Bardemili – till ett nytt fängelsestraff.

Reza Almasi Bardemili avtjänar ett 16-årigt fängelsestraff för att ha rånmördat en 73-årig juvelerare och guldsmed i Stockholm för fem år sedan.

Doudou Ahoka dömdes 2014 till livstids fängelse för ett dubbelmord, där han slog ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna med järnrör i Ljungsbro utanför Linköping.

Ahoka: "Ställt krav på halalslaktad mat"

Den 5 maj 2016 befann sig fångarna på samma avdelning inne i Kumlafängelset. Enligt dubbelmördaren kunde de inte komma överens om mathållningen. Doudou Ahoka hävdar att bråket handlade om att medfången hade ställt krav på att få halalslaktad mat – något som inte gått att tillgodose på grund av budgetskäl:

– Han blev väldigt irriterad på mig. Han sa "du vägrar köpta halal till mig och då ska ingen annan få mat på avdelningen", har Ahoka berättat i polisförhör. // Sen gick det kanske en timme. Jag och en annan låg i soffan och kollade på tv. Då kom han från ingenstans bakifrån och slog mig med stekpannan.

Halvlåg i en soffa – attackerades

Av övervakningsfilmer inifrån anstalten, som funnits med som en del i bevisningen, kan man se hur Bardemili letade upp en stekpanna på köksavdelningen. 

Sedan gick han till angrepp. 

Attacken skedde bakifrån när Doudou Ahoka halvlåg i en soffa. Direkt efter överfallet ingrep andra fångar, enligt domen i Örebro tingsrätt. 

I domen står det att Doudou Ahoka "uppgett att slaget gjorde jätteont och gav upphov till en bula samt till ett pipande ljud i öronen. Enligt Doudou Ahoka hade han ont i ungefär en vecka." 

Tror han fick hjärnskakning

Enligt dubbelmördaren var bulan kvar under lika lång tid. Det pipande ljudet fanns kvar under eftermiddagen. Han tror själv att han fick en hjärnskakning. 

På fredagen kom domen i Örebro tingsrätt. Reza Almasi Bardemili döms för stekpanneattacken till åtta månaders fängelse för misshandel. Han ska också betala ett skadestånd på 10 000 kronor till Doudou Ahoka.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!