Reza Almasi Bardemili begärs häktad för mordet på en juvelerare. Han dömdes senare till 16 års fängelse. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMReza Almasi Bardemili begärs häktad för mordet på en juvelerare. Han dömdes senare till 16 års fängelse. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Reza Almasi Bardemili begärs häktad för mordet på en juvelerare. Han dömdes senare till 16 års fängelse. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Doudou Ahoka, 34, inför rätta för dubbelmordet i Ljungsbro. Foto: LARS ANDERSSONDoudou Ahoka, 34, inför rätta för dubbelmordet i Ljungsbro. Foto: LARS ANDERSSON
Doudou Ahoka, 34, inför rätta för dubbelmordet i Ljungsbro.  Foto: LARS ANDERSSON

Rånmördaren dömd för stekpanneattack

Publicerad

Rånmördaren Reza Almasi Bardemili, 29, kom ihop sig med dubbelmördaren Doudou Ahoka, 38, om maten i Kumlafängelset.

Det slutade i en våldsam attack:

– Jag kände att jag var trött på honom. Så han fick en stekpanna i huvudet.

Under fredagen dömdes Bardemili – till ett nytt fängelsestraff.

Reza Almasi Bardemili avtjänar ett 16-årigt fängelsestraff för att ha rånmördat en 73-årig juvelerare och guldsmed i Stockholm för fem år sedan.

Doudou Ahoka dömdes 2014 till livstids fängelse för ett dubbelmord, där han slog ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna med järnrör i Ljungsbro utanför Linköping.

Ahoka: "Ställt krav på halalslaktad mat"

Den 5 maj 2016 befann sig fångarna på samma avdelning inne i Kumlafängelset. Enligt dubbelmördaren kunde de inte komma överens om mathållningen. Doudou Ahoka hävdar att bråket handlade om att medfången hade ställt krav på att få halalslaktad mat – något som inte gått att tillgodose på grund av budgetskäl:

– Han blev väldigt irriterad på mig. Han sa "du vägrar köpta halal till mig och då ska ingen annan få mat på avdelningen", har Ahoka berättat i polisförhör. // Sen gick det kanske en timme. Jag och en annan låg i soffan och kollade på tv. Då kom han från ingenstans bakifrån och slog mig med stekpannan.

Halvlåg i en soffa – attackerades

Av övervakningsfilmer inifrån anstalten, som funnits med som en del i bevisningen, kan man se hur Bardemili letade upp en stekpanna på köksavdelningen. 

Sedan gick han till angrepp. 

Attacken skedde bakifrån när Doudou Ahoka halvlåg i en soffa. Direkt efter överfallet ingrep andra fångar, enligt domen i Örebro tingsrätt. 

I domen står det att Doudou Ahoka "uppgett att slaget gjorde jätteont och gav upphov till en bula samt till ett pipande ljud i öronen. Enligt Doudou Ahoka hade han ont i ungefär en vecka." 

Tror han fick hjärnskakning

Enligt dubbelmördaren var bulan kvar under lika lång tid. Det pipande ljudet fanns kvar under eftermiddagen. Han tror själv att han fick en hjärnskakning. 

På fredagen kom domen i Örebro tingsrätt. Reza Almasi Bardemili döms för stekpanneattacken till åtta månaders fängelse för misshandel. Han ska också betala ett skadestånd på 10 000 kronor till Doudou Ahoka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag