Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rakhmat Akilov misshandlad på Kumla – medfånge åtalas

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Terroristen och massmördaren Rakhmat Akilov är dömd till livstids fängelse efter terrordådet på Drottninggatan.

Under tiden i fängelset har han levt isolerad på grund av hot – nu åtalas en medfånge för att ha attackerat islamisten i somras, skriver SVT Nyheter Örebro.

Kriminalvårdare hörde skrik från Rakhmat Akilovs cell och aktiverade larmet när de såg vad som hände: Den 33-årige medfången riktade slag efter slag mot terroristen som låg ner på golvet.

Enligt uppgifter var misshandeln en hämnd för terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017, då Rakhmat Akilov mördade fem personer och skadade flera andra.

Misshandlad av gängkriminell

Medfången som misshandlade Rakhmat Akilov är en 33-åring som haft en framträdande roll i Göteborgs gängliv. Nu åtalas han, skriver SVT Nyheter Örebro.

Den nu åtalade medfången dömdes 2016 till fyra års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott efter att polisen kunnat koppla två automatkarbiner och skarp ammunition till honom.

Rakhmat Akilov mördade fem på Drottninggatan

Rakhmat Akilov flyttades till anstalten Hall efter misshandeln på Kumla i somras.

Den uzbekiske terroristen är dömd till livstids fängelse för terrordådet i centrala Stockholm. De som mördades är Ebba Åkerlund, 11, Lena Wahlberg, 69, Marie Kide, 66, Chris Bevington, 41, och Maïlys Dereymaeker, 31.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.