Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rajabi om Arbogakvinnans mordplan

Mohammad Rajabi.Foto: SVEN LINDWALL
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbogakvinnan.Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Nu berättar Mohammad Rajabi om hur Arbogakvinnan fick honom att mörda hennes pappa.

Under fredagen vittnade ex-pojkvännen om den brutala attacken på hennes föräldrar. 

 – Jag var som en hund och gjorde precis vad hon sa till mig att göra, sa Rajabi.

Efter att under tio dagar ha handlat om det misstänkta drunkningsmordet på Arbogakvinnans make Aki Paasila har rättegången nu gått över på knivattacken på hennes föräldrar i sommarstugan 2016.

Arbogakvinnans dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi har erkänt att det var han som gick in i sommarstugan och knivhögg Arbogakvinnans mamma och pappa. Han har dock pekat ut Arbogakvinnan som den som övertalade honom att begå mordet, skjutsade honom till sommarstugan – och gav honom kniven. Under fredagen vittnade Rajabi om hur han mördade Arbogakvinnans pappa med över 20 knivhugg och skadade hennes mamma svårt. 

Rajabi bad inledningsvis att få tala fritt om vad som hänt. Han berättade hur Arbogakvinnan första gången bad honom mörda föräldrarna.

Jag sa: "Ursäkta, förväxlar du mig för att vara en mördare. Nu ber du mig att döda dina föräldrar. Vill du verkligen leva på det här viset är det bättre vi tar avstånd från varandra. Jag kan inte gå ut på stan bara och döda hur som helst! Hon sa 'Nej, jag kommer planera det', förklarade Rajabi.

Ex-pojkvännen berättade

Enligt Rajabi pratade Arbogakvinnan sedan under en tid "jättemycket om att åka hem till dem och utföra mordet". Varje samtal om att mörda dem kunde pågå i flera timmar. Under ett besök till Malmö ska hon även ha bett honom skaffa ett vapen. Till sist bestämde han sig för att göra vad hon bad om. Precis som tidigare under rättegången satt Arbogakvinnan bakom Rajabi, på åklagarens önskemål, för att inte, med gester och ansiktsuttryck, kunna kommunicera med ex-pojkvännen. Hon satt uttryckslös när ex-pojkvännen berättade om mordkvällen. Rajabi berättade att Arbogakvinnan beordrade att "båda ska dö". Hon pratade om att få ett arv på tio miljoner kronor.

– Dörren var öppen. Jag gick upp för trappan, stannade en halvtimme utanför sovrumsdörren...  plötsligt gick jag in i rummet och började hugga med kniven och högg bara mot Göran, sa Rajabi.

Mamman vaknade under attacken. Hon vände sig mot mig. Då tilldelade jag några knivhugg mot henne, sa Rajabi.

"Jag bara högg"

Han fortsatte senare: "Jag tittade inte efter vart jag träffade. Jag bara högg". Arbogakvinnan halvsov i bilen när han kom tillbaka till deras bil.

– Hon sa: "Vad har hänt?' Men hela kroppen var blodig. Jag sa: 'Du kan ju titta själv så förstår du vad som hänt". Hon frågade om de dött. Jag sa: "Håll käften och kör bara!". Vi körde tillbaka till kontoret och där tog jag av mig kläderna. 

Enligt Rajabi uppmanade Arbogakvinnan honom att bränna upp bilen och göra sig av med de blodiga kläderna. Efteråt berättade han för vänner vad som hänt. "Jag vet inte vad som egentligen hände den 3 augusti. Men jag var som en hund och gjorde precis vad hon sa till mig att göra", sa han till vännerna. Arbogakvinnan ska ha skrämt honom till tystnad efteråt.
"Du får aldrig säga något till polisen. Polisen kommer aldrig att tro på dig. De kommer aldrig att tro att du utfört detta på min order", sa Arbogakvinnan, enligt Rajabi.

Arbogakvinnan var nöjd efter ett av polisens inledande förhör med henne. Hon grät under förhöret

– Hon torkade bort tårarna och skrattade. När polisen gått vände hon sig till mig och frågade: "Är jag en bra skådespelerska?", säger han.

Arbogakvinnans mamma vittnade

Efter att ha åkt till Norge ska han ha frågat Arbogakvinnan vad de skulle göra. 

– Hon sa: "Du får ta heroin och göra slut på det hela", sa Rajabi i rättssalen. 

Rajabi berättade även för rätten om sin först tid i Sverige och hur han redan första kvällen på Arbogakvinnans asylboende inledde relationen.

– Hon talade om att jag kunde följa med och ligga i hennes säng. Samma kväll hade vi sex, sa han.

När familjemedlemmar senare upptäckte att de hade en relation blev de upprörda. Dottern vädjade till honom att lämna hemmet. 

– Hon blev arg över att jag hade sex med hennes mamma. Hon bad mig lämna hemmet, sa Rajabi.

Arbogakvinnan föreslog att de skulle gifta sig. Hon förklarade att hon ville hjälpa Rajabi få ett "bekvämt liv". Mohammad Rajabi tackade ja för att få svensk medborgarskap.

- Jag ville gifta mig med henne för att få stanna. Alla mina vänner visste att jag skulle skilja mig efter två år, sa han under rättegången.

 

Tidigare har Arbogakvinnans mamma vittnat om händelserna den 3 augusti i fjol.

LÄS MER:  Rajabi bröt ihop

Inför åhörarna lämnade hon en detaljerad berättelse om hur hon vaknade av huggen.

– Jag vaknade av att någon armbågade mig, trodde jag. Jag är ganska snarkig så jag trodde att det var Göran som knuffade på mig, berättade mamman i rätten.

– Sedan är det något som händer med mig som gör att jag svimmar av. Sen vet jag inte hur länge jag är borta, det har jag ingen aning om. Jag ser nästan ingenting för jag har nån skada på ögonbotten. Det rinner blod om mig överallt, sa hon

Rajabi nickade i rätten

När mamman gav en detaljerad beskrivning av sin minnesbild från mordnatten blev det för mycket för Mohammed Rajabi. Han bad om att få lämna salen och följa händelserna från en medhörningssal.

– Han kan titta på mig tycker jag, sa mamman och uppmanade:

– Säg förlåt.

– Jag tycker att du ska berätta hela sanningen och inte förtiga något. Lovar du det?

Gråtandes nickade Mohammad Rajabi mot mamman och vädjade om förlåtelse samtidigt som han leddes ut ur salen. 

Arbogakvinnan har tidigare förnekat Rajabis uppgifter. Hon kommer att vittna nästa vecka. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.