Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rajabi anklagar Möller i nytt brev: ”Hon lockar”

Mohammad Rajabi och Arbogakvinnan Johanna Möller är båda dömda för mordet på Möllers pappa Göran, och mordförsöket på hennes mamma. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Tings- och hovrätten är överens om att Johanna Möller förmådde Rajabi att mörda hennes pappa och försöka mörda mamman.BildbeskärningBildinformationLadda ner bildTa bort bildLägg till mediaLadda upp bildFoto Foto: SVEN LINDWALL
Johanna Möller, har, enligt Mohammad Rajabi skickat brev till Rajabi. Foto: OLLE SPORRONG

Som par mördade Johanna Möller och Mohammad Rajabi tillsammans.

De åkte fast, bröt upp och dömdes – nu försöker Möller få exet att ta på sig skulden för mordet på hennes pappa.

”Hon lockar med pengar och att vi skall gifta oss, så att hela min familj kan komma till Sverige”, avslöjar Rajabi i ett brev inifrån fängelset.

Mohammad Rajabi och Arbogakvinnan Johanna Möller är båda dömda för mordet på Möllers pappa Göran, och mordförsöket på hennes mamma. Rajabi, som är medborgare i Afghanistan, är dömd till 14 års fängelse och utvisning. Möller är i sin tur dömd till livstids fängelse.

Tings- och hovrätten är överens om att Johanna Möller förmådde Rajabi att mörda hennes pappa och försöka mörda mamman.

I brevet, skickat från Tidaholmsanstalten, påstår Rajabi att Johanna Möller försöker få honom att ta på sig allt skulden för dåden. Foto: Sven Lindwall

Johanna Möller har överklagat till Högsta domstolen, som nekat prövning. Men för Arbogakvinnan är kampen inte över. Nu har hon skickat tre brev till ex-pojkvännen, skriver Rajabi själv i ett brev till Expressen.

I brevet, skickat från Tidaholmsanstalten, påstår Rajabi att Johanna Möller försöker få honom att ta på sig allt skulden för dåden.

”Hej! Jag har nyligen fått en rad brev från Johanna Möller skickat till mig. I dessa brev ger hon mig tydiga instruktioner om hur jag skall ta på mig allt för att rädda henne”, skriver Rajabi i brevet.

Här är brevet från Mohammad Rajabi.

Vill få familjen till Sverige

Mohammad Rajabi påstår att Johanna Möller lämnat färdiga repliker för honom. Han skriver:

”Breven innehåller detaljerade planer om vad jag skall säga, hon har till och med författat färdig manus.”

Vidare hävdar Mohammad Rajabi, i brevet, att Johanna Möller ”lockar” med pengar och giftermål för att Rajabis familj ska kunna komma till Sverige.

”Hon lockar med pengar och att vi skall gifta oss, så att hela min familj kan komma till Sverige 3 år. Och hur hon skall fixa lägre straff åt oss båda.”

Här mördades Johanna Möllers pappa, och mamman utsattes för mordförsök. Foto: ALEX LJUNGDAHL/EXPRESSEN

Advokatens varning till Rajabi

Mohammad Rajabi har erkänt att han mördade Johanna Möllers pappa och försökte mörda hennes mamma, på beställning av henne. Rajabi och Möller var ett par vid dådet.

Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten känner till Johanna Möllers brev till Rajabi.

– Jag känner till att han har fått sådana brev, han har ringt och läst upp det för mig, säger advokaten.

– Han har sagt att han har fått brev av Johanna, det var ett tag sen första gången. Jag har sagt åt honom att ”svara inte henne, hon vill bara få i gång en konversation till dig, så strunta i att svara henne”. 

”Han har skickat ett svar”

Jähresten säger att Rajabi trotsat hans råd vid i alla fall ett tillfälle, då han svarat Johanna Möller.

– Han har skickat ett svar där han säger att han inte vill ha kontakt med henne, säger Jähresten.

Advokaten menar att Rajabi inte är alls intresserad av att gå Arbogakvinnan till mötes.

– Han har erkänt det här brottet och berättat allting. Han står för det och tänker inte gå henne till mötes och ljuga ihop någon historia.

Johanna Möller nekar till brott och menar att Rajabi genomförde knivattacken i Arboga, sommaren 2016, på egen hand. Under rättegången och tiden som frihetsberövad har Johanna Möller återkommande försökt få Rajabi att ta på sig brotten.

Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten känner till Johanna Möllers brev till Rajabi. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Johanna Möller hålls isolerad

Johanna Möller hålls isolerad på anstalten Hinseberg, där hon sitter under tiden hon utreds av Kriminalvården. Efter det kommer hon placeras på antingen Hinseberg eller anstalten i Ystad.

Hon hålls isolerad bland annat för att ”det föreligger risk för otillåten påverkan mot personal och andra intagna”, enligt Kriminalvården.

Kriminalvården och anhöriga har alla kallat Johanna Möller för manipulativ, och under sin tid i häktet skrev hon ett 40-tal lappar till anhöriga och Mohammad Rajabi.

”Neka allt, dem har inga bevis”, skrev Möller på en av lapparna till Rajabi.

Johanna Möller hålls isolerad på anstalten Hinseberg, där hon sitter under tiden hon utreds av Kriminalvården. Foto: ROBBAN ANDERSSON

Rajabi har fått två varningar i fängelset

Jähresten pratar med Rajabi ”då och då”, med några veckors mellanrum. Mördaren berättar då hur han har det i fängelset. Och helt problemfritt är det inte. Rajabi har hunnit få två varningar för att han inte lämnat urinprover i samband med drogtester. Första gången ska han ha försökt utan att lyckas, andra gången ska han ha struntat i det.

– Han fick lite problem under urinprovskontrollerna. Han fick varningar där. Det var inte för att han tagit droger, utan för att han hade svårt att lämna urinprover, säger Jähresten.

– Han avtjänar sitt straff och han verkar trivas hyfsat på Tidaholmsanstalten.

Expressen har sökt Johanna Möllers försvarsadvokat Amanda Hikes.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!