Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Princes drömmar sista tiden i livet – mördades vid skola

Prince Abuhadayed blev bara 17 år. Foto: PRIVAT
Prince Abuhadayed blev bara 17 år. Foto: PRIVAT
Den mordmisstänkte 20-åringen. Foto: POLISEN

Prince Abuhadayed, 17, drömde om att bli flygplanstekniker. 

I ett av de sista samtalen med familjen frågade han om pengar för att köpa mat på Max.  

En stund senare blev han ihjälskuren nära en skola i samband med ett påstått bråk. 

– Han var bara ett barn. Hur kunde de?, säger storasystern Fayza Abuhadayed, 21.

Det var en ljummen sensommarkväll och Prince, 17, hade gått ut för att umgås med sina kompisar i Uppsala. 

– Han var lång och hade skägg så de flesta trodde att han var över 18 år. Men det lyckades han inte bli. Jag kan inte tro att jag skulle förlora honom så tidigt, säger storasyster Fayza Abuhadayed och fortsätter: 

– Sen vi kom till Sverige för fem år sedan så har vi delat rum. Han var allt för mig. Sista sommaren var han mycket i Gävle med sin kusin. De brukade åka och bada och simma vid en sjö där. 

Tidigare ”kompis” misstänkt för mordet

En 20-årig man åtalades förra veckan misstänkt för att ha mördat Prince. 20-åringen var en kille som Prince, enligt polisens förhör med anhöriga och kompisar, tidigare umgåtts och varit vän med.

Den misstänkte mördaren berättar själv i förhör att han var bekant med mordoffret. Enligt polisen uppstod någon typ av bråk vid Kvarngärdesskolan i Uppsala och Prince mottog knivhugg. Han fördes till sjukhus men dog av sina skador.

– Allt gick så fort. Mina föräldrar ringde mig och sa att Prince var skadad. Bara tio minuter senare fick jag höra att han var död. När jag kom till sjukhuset var det fullt med poliser där och jag fick först inte komma in. Jag ville inte se honom.

Foto: Privat

”Hans dröm var att bli flygplanstekniker”

Storasystern beskriver att hennes lillebror hade en del problem i skolan. Enligt vittnen i  förundersökningen var han tidigare i år med och löste en konflikt mellan flera killar i 20-årsåldern. 

– Han hade lite svårt i skolan och fick läsa in nian. Men när han bytte skola blev det bättre. Hans dröm var att bli flygplanstekniker. Han var som vilken annan 17-åring som helst. Ville vara med kompisar och gillade att spela Playstation, säger systern.  

Bild ur polisens förundersökning. Foto: Polisen

Hjälpte pappa med bilen – timmar senare var han död

Det sista Prince gjorde med familjen innan han gick ut var att hjälpa sin pappa med bilen. I ett av de sista telefonsamtalen med familjen frågade Prince om pengar för att kunna köpa mat på Max. 

– När vi pratade med honom igen hördes en motorcykel i bakgrunden och att Prince sa: ”Aboo, vad fint”. Så det var inget bråk då.

Men bara en stund senare ringde en kompis och berättade att Prince blivit knivskuren. 

”Han var bara ett barn”

– Jag kan inte förstå att han inte kommer tillbaka, säger systern.

Pappan sörjer sin son och säger:

– Han var jättesnäll och ville alltid hjälpa andra. 

Nu är det tomt där Prince brukade sova. 

– Han var bara ett barn. Jag undrar så mycket varför? Vad har han gjort som gör att någon mördar honom? Vad kan de ha haft emot honom? Fortfarande tänker jag att han ska komma tillbaka, säger Fayza. 

Tankarna på honom och vad han kunnat bli återkommer ständigt.

– Han tyckte om våra två katter. De är utekatter men så fort han kom hem sprang de alltid till honom och ville sova med honom.  

”Har inget med det att göra”

– Min klient förnekar, han har ingenting med den här händelsen att göra, säger den åtalade mannens advokat Leif Ericksson.

– Det här är en kille som kommer från en bra miljö och han har inte varit involverad i något sånt här tidigare. Jag känner gängen i Uppsala rätt bra och det här är ingen sådan uppgörelse. Det säger flera vittnen också, att han är en snäll kille och inte typen som skulle göra nåt sånt här.

 

Den åtalade mannen. Foto: Polisen

Din klient misstänks för ett allvarligt brott och riskerar ett långt fängelsestraff. Hur hanterar han det?

– Han funkar. Personalen på häktet är väldigt omhändertagande mot honom, eftersom han är lite av en annan typ än de brukar ha. 

Fyra dagar innan Prince mördades dömdes han för bland annat skadegörelse och olaga hot. 

Expressen har varit i kontakt med Princes familj som godkänt att namn och bild publiceras. Hans riktiga förnamn var Albrens, men han själv och hans kompisar kallade honom Prince.