Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adrian Rabi mördade sin kompis Prince, 17

Adrian Rabi, 20, döms till nio års fängelse för mordet.
Foto: Polisen
Adrian Rabi, 20, döms till nio års fängelse för mordet.
Foto: Polisen
Prince blev bara 17 år.
Foto: Privat

Prince Abuhadayed, 17, var ute med sina kompisar i somras.

På kvällen knivmördades han vid en lekplats på en skola.

Adrian Rabi, 20, döms till nio års fängelse för mordet.

Det var den 19 augusti i år som Prince Abuhadayed, 17, höggs ihjäl med två hugg i bröstkorgen, enligt rättsläkare. Misstänkt och åtalad för mordet är Adrian Rabi, 20, bekant med offret sedan tidigare. Enligt Rabi brukade de spela basket ihop.

Enligt polisens misstankar uppstod någon typ av bråk på Kvarngärdesskolan i Uppsala.  Flera män fotograferades och förhördes efter knivskärningen. 

Greps hemma i sin bostad

Adrian Rabi greps efter att polisen kort efter mordet fick uppgifter som pekade ut den misstänkte. I åklagarens bevisning ingår bland annat också den misstänktes egna uppgifter. 

Enligt vittnen använde sig Adrian Rabi av en lång kniv, "som ett svärd" och att han innan mordet var arg på Prince. Bara några timmar efter händelsen gick mördaren in på en mack och köpte Trocadero.

Uppsala tingsrätt konstaterar att Prince "dödades med ett knivhugg rakt i hjärtat under ett bråk". 

”Inga förmildrande omständigheter”

Rätten skriver också:

"Att Adrian Rabi under ett (...) bråk tar fram en kniv och hugger Prince med kniven rakt i hjärtat innebär att det inte finns några förmildrande omständigheter som gör att brottet ska bedömas som mindre grovt. Gärningen ska därför bedömas som mord och inte som dråp".

Angående påföljden nio års fängelse skriver rätten:

Utgångspunkten för straffet är följaktligen fängelse i fjorton år. Prince dödades med ett riktat hugg i hjärtat och omständigheterna är varken förmildrande eller sådana som talar för ett lägre straff. Straffvärdet för gärningen är alltså fängelse i fjorton år för en vuxen person. Adrian Rabi var 19 år vid gärningen och med beaktande av hans ålder bestäms påföljden till fängelse nio år.

Rätten skriver också att målet präglats av rädda och skrämda vittnen och påtalar en tystnadskultur. Därför kommer Adrian Rabi att fortsättningsvis ha restriktioner.  

Rabi nekar till brott.

”Inte gängrelaterat”

– Det här är en kille som kommer från en bra miljö och han har inte varit involverad i något sånt här tidigare. Jag känner gängen i Uppsala rätt bra och det här är ingen sådan uppgörelse. Det säger flera vittnen också, att han är en snäll kille och inte typen som skulle göra nåt sånt här, har den åtalade mannens advokat Leif Ericksson tidigare sagt.

Expressen söker advokaten.

LÄS MER: Princes drömmar sista tiden i livet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.