Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fru till polisman utsatt för kidnappningsförsök

Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Frun till en polisman har blivit utsatt för ett kidnappningsförsök i Botkyrka, enligt uppgifter till Expressen.

Kvinnan lyckades fly – och kunde senare visa polisen hur överfallet gick till.

Hennes make är inblandad i en rättegång om illegal streetracing som under tisdagen fick avbrytas.

Det var vid 11.30-tiden på tisdagsförmiddagen som polisen i Stockholm fick larm om ett allvarligt brott i Botkyrka, söder om Stockholm.

Under eftermiddagen har polisen bekräftat att en anhörig till en polisman har utsatts för ett kidnappningsförsök. Enligt Expressen uppgifter handlar det om frun till en polis som varit inblandad i en utredning om illegal streetracing. 

Fallet skulle under tisdagen upp i hovrätten och gällde en beslagtagen streetracingbil, men förhandlingarna fick avbrytas.


Det beslagtagna fordonet, bild från polisens förundersökning

– Det var en säkerhetsincident som ledde till att en av våra förhandlingar som pågick fick avbrytas. Den hade påbörjats. Men det är inte någon incident som har skett i våra lokaler, säger David Säfwe, säkerhetschef på Svea hovrätt.

Ett beslagtaget fordon, bild från polisens förundersökningsprotokoll.
Foto: POLISEN

Stor polisinsats

Kvinnan kunde ta sig loss från kidnapparna och kunde själv slå larm till polisen. Därefter anlände snabbt en stor insats till platsen. En förundersökning om försök till människorov har inletts, uppger polisen. Det finns ingen information om att någon misstänkt kidnappare gripits.

En boende i området blev vittne till hur den överfallna kvinnan togs om hand av polis, och även visade hur gärningsmannen ska ha angripit henne.– Hon försökte visa då hur det hade gått till, hon gick fram till polisen och visade hur personen kommit fram till henne, säger vittnet.

Och fortsätter:

Granne: "Jag blev jätterädd"

– De höll lite förhör med henne här. Sen kom de och gav henne en polisjacka och hon fick sätta sig i bilen, hon verkade vara väldigt skakig.

En småbarnsmamma som bor i en lägenhet på gården i Botkyrka kommun som hållits avspärrad berättar: 

– Det är obehagligt. Jag var inomhus när det började knacka på dörren. De slet i handtaget och drog i brevlådan. Jag blev jätterädd, ringde min man och frågade om Botkyrkabyggen hade nåt ärende här, men det hade de inte. I efterhand fick jag höra att det var polisen som var här och knackade dörr.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.