Foto: Janne Åkesson/SwepixFoto: Janne Åkesson/Swepix
 Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/SwepixFoto: Janne Åkesson/Swepix
 Foto: Janne Åkesson/Swepix

Fru till polisman utsatt för kidnappningsförsök

Publicerad

Frun till en polisman har blivit utsatt för ett kidnappningsförsök i Botkyrka, enligt uppgifter till Expressen.

Kvinnan lyckades fly – och kunde senare visa polisen hur överfallet gick till.

Hennes make är inblandad i en rättegång om illegal streetracing som under tisdagen fick avbrytas.

Det var vid 11.30-tiden på tisdagsförmiddagen som polisen i Stockholm fick larm om ett allvarligt brott i Botkyrka, söder om Stockholm.

Under eftermiddagen har polisen bekräftat att en anhörig till en polisman har utsatts för ett kidnappningsförsök. Enligt Expressen uppgifter handlar det om frun till en polis som varit inblandad i en utredning om illegal streetracing. 

Fallet skulle under tisdagen upp i hovrätten och gällde en beslagtagen streetracingbil, men förhandlingarna fick avbrytas.

 

Det beslagtagna fordonet, bild från polisens förundersökning

– Det var en säkerhetsincident som ledde till att en av våra förhandlingar som pågick fick avbrytas. Den hade påbörjats. Men det är inte någon incident som har skett i våra lokaler, säger David Säfwe, säkerhetschef på Svea hovrätt.

Ett beslagtaget fordon, bild från polisens förundersökningsprotokoll.Foto: POLISEN

Stor polisinsats

Kvinnan kunde ta sig loss från kidnapparna och kunde själv slå larm till polisen. Därefter anlände snabbt en stor insats till platsen. En förundersökning om försök till människorov har inletts, uppger polisen. Det finns ingen information om att någon misstänkt kidnappare gripits.

En boende i området blev vittne till hur den överfallna kvinnan togs om hand av polis, och även visade hur gärningsmannen ska ha angripit henne.

 

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

 

– Hon försökte visa då hur det hade gått till, hon gick fram till polisen och visade hur personen kommit fram till henne, säger vittnet.

Och fortsätter:

Granne: "Jag blev jätterädd"

– De höll lite förhör med henne här. Sen kom de och gav henne en polisjacka och hon fick sätta sig i bilen, hon verkade vara väldigt skakig.

En småbarnsmamma som bor i en lägenhet på gården i Botkyrka kommun som hållits avspärrad berättar: 

– Det är obehagligt. Jag var inomhus när det började knacka på dörren. De slet i handtaget och drog i brevlådan. Jag blev jätterädd, ringde min man och frågade om Botkyrkabyggen hade nåt ärende här, men det hade de inte. I efterhand fick jag höra att det var polisen som var här och knackade dörr.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag